Задушени пилешки дреболии със зеленчуци и царевица

Необходими продукти:
- 300-400 грама пилешки субпродукти (смес от сърчица, воденички и дробчета)
- 150-200 грама зелен фасул
- 100-150 грама замразена или консервирана царевица
- 100 грама замразен грах или от консерва
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1-2 стръка целина
- 200 грама консервирани домати в собствен сос или 2-3 пресни
- сол и черен пипер, други подправки, подходящи за ястието на вкус и по избор
- 3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Сварете воденичките и сърчицата до готовност в предварително подсолена вода на слаб огън (около 30 минути).
Дробчетата измийте, отцедете добре течността (използвайте гевгир за целта), нарежете ги на парчета.
Лука и целината накълцайте ситно, а моркова - както желаете.
Сгорещете олиото в тиган с дебело дъно и в него задушете зеленчуците за около 7-8 минути, през които не забравяйте да разбърквате.
Вече сварените сърчица и воденички извадете от водата и ги нарежете.
Увеличете температурата на котлона, върху който сте поставили тигана със зеленчуковата запръжка, която съберете в единия край на съда. Тогава в него изсипете дробчетата.
След минута разбъркайте заедно с лука, моркова и целината, нека всичко се приготвя още 1 минута.
Добавете зеления фасул в тигана, също останалите субпродукти, подправете и разбъркайте продуктите.
Щом сместа започне да се пържи, затворете я с капак, намалете котлона и задушете за 5 минути.
Прибавете царевицата, намачканите консервирани домати (ако използвате пресни, първо ги настържете).
След 4-6 минути ястието ще бъде готово.
Затворете го с капак, изчакайте 5 минути и тогава го поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarixa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Шишчета с мариновани пилешки дробчета
- Пилешки дробчета с чесън и лук в ароматен сос
- Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос
- Гювечета от пилешки дробчета със зеленчуци и вино
- Пилешки дробчета в яйчена панировка
- Салата от пилешки дробчета с цвекло, авокадо в сос
Коментари към Задушени пилешки дреболии със зеленчуци и царевица