Задушени пилешки дреболии със зеленчуци и царевица
Необходими продукти:
- 300-400 грама пилешки субпродукти (смес от сърчица, воденички и дробчета)
- 150-200 грама зелен фасул
- 100-150 грама замразена или консервирана царевица
- 100 грама замразен грах или от консерва
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1-2 стръка целина
- 200 грама консервирани домати в собствен сос или 2-3 пресни
- сол и черен пипер, други подправки, подходящи за ястието на вкус и по избор
- 3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Сварете воденичките и сърчицата до готовност в предварително подсолена вода на слаб огън (около 30 минути).

Дробчетата измийте, отцедете добре течността (използвайте гевгир за целта), нарежете ги на парчета.

Лука и целината накълцайте ситно, а моркова - както желаете.

Сгорещете олиото в тиган с дебело дъно и в него задушете зеленчуците за около 7-8 минути, през които не забравяйте да разбърквате.

Вече сварените сърчица и воденички извадете от водата и ги нарежете.

Увеличете температурата на котлона, върху който сте поставили тигана със зеленчуковата запръжка, която съберете в единия край на съда. Тогава в него изсипете дробчетата.

След минута разбъркайте заедно с лука, моркова и целината, нека всичко се приготвя още 1 минута.
Добавете зеления фасул в тигана, също останалите субпродукти, подправете и разбъркайте продуктите.

Щом сместа започне да се пържи, затворете я с капак, намалете котлона и задушете за 5 минути.
Прибавете царевицата, намачканите консервирани домати (ако използвате пресни, първо ги настържете).

След 4-6 минути ястието ще бъде готово.

Затворете го с капак, изчакайте 5 минути и тогава го поднесете.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarixa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна
- Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна
- Пастет от пилешки черен дроб с кашкавал и зеленчуци
- Пилешки дробчета в сос от сметана и майонеза
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии
- Гювечета от пилешки дробчета със зеленчуци и вино
- Пастет от пилешки дробчета с меко сирене, чесън и бренди
Коментари към Задушени пилешки дреболии със зеленчуци и царевица