Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз

Необходими продукти:
700 грама кайма смес
1/2 чаена чаша сварен ориз
2 глави лук
1 голям морков или два малки
2 супени лъжици доматено пюре
2 яйца
2 скилидки чесън
сол, черен пипер и други подправки по избор
магданоз на вкус
1/2 чаена чаша брашно
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сложете каймата в дълбок съд, чукнете яйцата и подправете.
Добавете половината (или 1 малък) настърган морков и едната ситно нарязана глава лук.
След това сложете сварения ориз и омесете всичко старателно.
Оформете кръгли кюфтенца от сместа, които оваляйте в брашно.
Направете доматения сос. Изпържете останалите морков и лук до златисто, тогава прибавете доматеното пюре. Налейте няколко лъжици вода и нека всичко се задушава няколко минути.
След това върху соса подредете кюфтетата и нека се приготвят по 5 минути от всяка страна. Когато ги обръщате, бъдете внимателни, за да не се разпаднат.
Налейте вода, колкото да покрие кюфтетата и оставете да се задушават до готовност (10 минути).
Изключете котлона, поръсете ястието с нарязан пресен магданоз, нека престои така известно време и тогава поднесете.
Добър апетит!
Снимка: supernevestka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтенца от извара и кашкавал
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Оризови кюфтета със сирене и кашкавал
- Печени кюфтета с розмарин и чесън
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Ливанско кибе с ароматна плънка
Коментари към Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз