Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз
![Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/161227140313kufteta-s-oriz.jpg)
Необходими продукти:
700 грама кайма смес
1/2 чаена чаша сварен ориз
2 глави лук
1 голям морков или два малки
2 супени лъжици доматено пюре
2 яйца
2 скилидки чесън
сол, черен пипер и други подправки по избор
магданоз на вкус
1/2 чаена чаша брашно
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сложете каймата в дълбок съд, чукнете яйцата и подправете.
Добавете половината (или 1 малък) настърган морков и едната ситно нарязана глава лук.
След това сложете сварения ориз и омесете всичко старателно.
Оформете кръгли кюфтенца от сместа, които оваляйте в брашно.
Направете доматения сос. Изпържете останалите морков и лук до златисто, тогава прибавете доматеното пюре. Налейте няколко лъжици вода и нека всичко се задушава няколко минути.
След това върху соса подредете кюфтетата и нека се приготвят по 5 минути от всяка страна. Когато ги обръщате, бъдете внимателни, за да не се разпаднат.
Налейте вода, колкото да покрие кюфтетата и оставете да се задушават до готовност (10 минути).
Изключете котлона, поръсете ястието с нарязан пресен магданоз, нека престои така известно време и тогава поднесете.
Добър апетит!
Снимка: supernevestka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Кюфтета Пауново око с пъдпъдъчи яйца и кашкавал
Коментари към Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз