Желирано пилешко месо
Необходими продукти:
1 пиле (около 2 кг)
1 голям морков
1 голяма глава лук
чесън на вкус
сол на вкус
10-15 зърна черен пипер
2 дафинови листа
3 пак. по 25 гр бързоразтворим желатин
Начин на приготвяне:
Измийте месото и отстранете излишната мазнина от него. Сложете го в тенджера с вместимост около 4 литра, добавете измитите и обелени лук и морков. Налейте студена вода (да се покрие месото). Когато заври, махнете образувалата се пяна, намалете котлона и оставете да се вари на умерена температура. Пяната се отстранява, докато спре да се образува. Варете пилето в продължение на 2-2,5 часа на слаб огън, след това свалете от котлона и оставете да изстине. Премахнете мазнината от бульона с помощта на лъжица. Към него добавете 3 литра вряща вода и повече сол, защото месото не е солено. Сложете дафиновия лист и зърната черен пипер. Свалете от огъня. Прибавете желатина в бульона (може предварително да го разтворите в малко вряща вода). Бъркайте до пълното разтваряне на желатина. Обелете скилидките чесън, разрежете ги на две и ги сложете в бульона. Затворете тенджерата и оставете да се поемат ароматите. През това време обезкостете пилето, отстранете кожата и хрущялите, накъсайте го на парченца и сложете в подходящ съд. Украсете със сварените моркови. Прецедете бульона и внимателно залейте месото. След като изстине, поставете в хладилник за около 3-4 часа или повече. Поднесете с горчица.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЛИМОН 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯГОДА 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Желирано пилешко месо