Дробчета с картофи, гъби и чесън
Необходими продукти:
500 грама картофи
150 грама пилешки дробчета
150 грама печурки
100 грама заквасена сметана или майонеза
2 глави лук
1 морков
3 скилидки чесън
зелени и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на едри парчета. Сложете ги в съд с подсолена вода и поставете върху котлона. Пет минути преди да бъдат напълно готови, свалете от огъня и отцедете течността.
Измийте дробчетата, нарежете и сварете.
Лука накълцайте, моркова настържете, гъбите нарежете на плочки. Задушете така подготвените продукти на слаб огън до готовност. След това прибавете майонезата, чесъна, картофите, дробчетата и подправете на вкус. Разбъркайте.
Нека всичко се задушава на бавен огън около 5-10 минути.
Поръсете готовото ястие с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: subscribe.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Пилешки дробчета в яйчена панировка
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Салата от пилешки дробчета с цвекло, авокадо в сос
- Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна
- Салата от пилешки дробчета с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Шишчета с мариновани пилешки дробчета
- Баница от бутер тесто с плънка от пилешки дреболии
Коментари към Дробчета с картофи, гъби и чесън