Домашно сирене без мая

Необходими продукти:
- 2 литра прясно мляко
- 400 милилитра безсолна сладкарска сметана с масленост поне 30%
- 3-4 яйца
- 1 супена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смесвате млякото със солта и слагате да заври. През това време разбивате яйцата, смесени със сметаната. Изсипвате сместа при вече заврялото прясно мляко и разбърквате постоянно. Изключвате котлона и продължавате да бъркате до получаването на консистенция, наподобяваща изварата. Изсипвате в цедка или марля, сгъната на няколко части. Оставяте сиренето да се отцеди поне за 3-4 часа. По желание може да притиснете с тежест, за да придобие форма. След отцеждането осолете още малко и съхранявайте на хладно. Полученото сирене е идеално за салати, както и за директна консумация.
Добър апетит!
Източник: comohacerpara.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Гьозлеме (гюзлеми) със сирене, чесън и магданоз
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Домашно сирене без мая