Домашно сирене без мая
![Домашно сирене без мая - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/15995530_1248131781947360_3936677_n.jpg)
Необходими продукти:
- 2 литра прясно мляко
- 400 милилитра безсолна сладкарска сметана с масленост поне 30%
- 3-4 яйца
- 1 супена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смесвате млякото със солта и слагате да заври. През това време разбивате яйцата, смесени със сметаната. Изсипвате сместа при вече заврялото прясно мляко и разбърквате постоянно. Изключвате котлона и продължавате да бъркате до получаването на консистенция, наподобяваща изварата. Изсипвате в цедка или марля, сгъната на няколко части. Оставяте сиренето да се отцеди поне за 3-4 часа. По желание може да притиснете с тежест, за да придобие форма. След отцеждането осолете още малко и съхранявайте на хладно. Полученото сирене е идеално за салати, както и за директна консумация.
Добър апетит!
Източник: comohacerpara.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Рецепти за сирене пане
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Тутманик
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Домашно сирене без мая