Домашна пица с наденица и сирена
Необходими продукти:
- 500 грама готово тесто за пица
- 400 грама сурова наденица
- 2 чаени чаши настъргана твърда моцарела
- 220 грама нарязани на тънко свежи гъби
- 1 малка глава лук, наситнена
- 2 чаени лъжици зехтин
- 1 консерва 800 грама домати (на парчета)
- 3/4 чаена чаша сушен риган
- 1/4 чаена лъжица семена фенел
- 1/4 чаена лъжица чесън на прах
- 1 шепа нарязани черни маслини без костилка
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
Тестото притиснете по дъното на намазнена тава с размери 20 на 40 сантиметра.
Накъсайте наденицата в горещ тиган и запържете, докато покафенее. Свалете от котлона и разпределете върху тестото. Поръсете обилно с моцарела, за да покрие месото.
Лука и гъбите запържете, докато омекнат. Добавете доматите и подправките. Гответе, докато леко сосът се сгъсти. Полейте с него пицата. Поръсете с пармезан и маслини, и печете 25-35 минути, до златиста коричка.
Сервирайте пицата още гореща в компанията на студена напитка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Здравословна черна пица
- Бърза пица на тиган
- Тесто за пица без мая
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Пица на тиган с картофен блат
- Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
- Бърза пица на тиган от течно тесто
Коментари към Домашна пица с наденица и сирена