Домашна пикантна наденица от свинско месо
Необходими продукти:
- 2 килограма обезкостена свинска плешка /нарязана на парчета с големина 2-3 сантиметра/
- 30 грама кашерна сол
- 1 супена лъжица семена от копър, препечени
- 1 супена лъжица прясно смлян черен пипер
- 2 чаени лъжички лют червен пипер
- 2 чаени лъжички червен пипер
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка люспи от червена лютива чушка, смлени или нарязани на много ситно
- 2 супени лъжици ситно настърган чесън
- 3 супени лъжици червено сухо вино
- 2 свински черва /или повече, ако е необходимо/
Начин на приготвяне:
- В подходящ съд смесете месото с чесъна, подправките и виното. Разбъркайте добре, за да овкусите равномерно накълцаното свинско, покрийте с фолио и оставете да престои в хладилник за едно денонощие.
- На следващия ден извадете сместа и я смелете, използвайки едрата приставка на машинката. Ако не разполагате с такава у дома, накълцайте месото с нож.
- Поставете червата в голяма купа под студена течаща вода за около 2 минути, за да омекнат. Измийте ги старателно, като внимавате да не се заплетат.
- Напълнете наденичките и завържете краищата им с чист памучен конец.
- Опушете, изсушете, опечете или замразете - изборът е изцяло ваш.
- Поднесете с чаша червено вино.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Боб с наденица и кисело зеле
Коментари към Домашна пикантна наденица от свинско месо