Домашен черешов пай
Необходими продукти:
- 9 супени лъжици масло, омекотено
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 голямо яйце
- 1 голям жълтък
- 1/8 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 3/4 чаени чаши черешово сладко
- 2 супени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
- Разбийте с миксер маслото и захарта.
- Добавете яйцата и ваниловия екстракт и разбъркайте добре.
- В отделна купа смесете брашното, солта и бакпулвера.
- Постепенно прибавете сухите съставки към маслената смес и разбъркайте с дървена лъжица до образуването на маслено тесто.
- Отделете 1/3 от тестото и оформете руло с диаметър около 5 сантиметра. Увийте в найлоново фолио.
- Разточете останалата част в кръг с диаметър 20 сантиметра и покрийте с найлоново фолио. Охладете двете части в хладилник за около час.
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Оставете масленото тесто да престои на стайна температура в продължение на 4-5 минути и поставете кръглата част във форма за тарталети. Притиснете хубаво с ръце, за да се разстели равномерно по дъното и стените.
- Рулото нарежете на филийки с дебелина около 0,5 сантиметра.
- Разпределете черешовото сладко в тарталетата и го покрийте с филийките тесто.
- Поръсете с 2 супени лъжици кафява захар и печете около 25 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете пая да се охлади до стайна температура, преди да го нарежете и поднесете. Ако успеете да изчакате толкова...
Да ви е сладко!
Снимки: shootsandroots.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Череша
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Лесен шоколадов кекс с масло
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Домашен черешов пай