Маслена пита с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 115 грама масло, нарязано на кубчета
- 3/4 чаена чаша мътеница
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/3 чаена чаша шунка, нарязана на кубчета
- 2 супени лъжици зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, чесъна и солта. Разбъркайте.
- Добавете маслото и го втрийте в сухите съставки с пръсти до образуването на маслени трохи.
- Прибавете мътеницата, кашкавала, шунката и лука и замесете меко тесто.
- Прехвърлете го върху чиста набрашнена повърхност и разточете кръг с дебелина 2-3 сантиметра и диаметър около 20 сантиметра.
- Нарежете на 8 равни парчета и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 18-20 минути до златисто кафяв цвят.
- Сервирайте маслената пита топла.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 20 мл
МАСЛО ОТ ШИПКА 50 мл ЗДРАВНИЦА
АРМИНА БИО МАСЛО ОТ СИНЯ СЛИВА 50 мл
БАЛЕН МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Маслена пита с шунка и кашкавал