Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Маслена пита с лук и бекон

Маслена пита с лук и бекон

от 29 фев 2016г.
Маслена пита с лук и бекон - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

За кората:

  • 1 1/2 чаена чаша брашно
  • 6 супени лъжици масло, охладено
  • щипка сол
  • 1 яйце, леко разбито

За плънката:

  • 250 грама бекон, нарязан на малки кубчета
  • 1/2 чаена чаша лук, нарязан на ситно
  • 4 яйца
  • 1 1/4 чаена чаша пълномаслена сметана
  • 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
  • 1 супена лъжица зелен лук, нарязан на ситно
  • 1/2 чаена чаша натрошено сирене
  • 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • В купа смесете брашното и солта.
  • Върху тях нарежете маслото и използвайте пръстите си, за да го "втриете" в сухите съставки.
  • Добавете яйцето и замесете меко тесто, като добавите малко вода, ако е необходимо.
  • Покрийте с найлоново фолио и съхранявайте в хладилник за 15 минути.
  • Разточете кора с диаметър близо 23 сантиметра, прехвърлете я в подмазана форма и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути.
  • През това време пригответе плънката, като задушите бекона в тиган на средно силен огън.
  • Извадете го с решетъчна лъжица и задушете лука в отделилата се мазнина за 4-5 минути, докато омекне.
  • Разбийте яйцата в купа и добавете сметаната. Разбъркайте.
  • Прибавете лука, магданоза, сиренето, кашкавала, лука и бекона.
  • Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Изсипете сместа в готовата кора и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-40 минути
  • Сервирайте киша топъл, гарниран със зелена салата.

Приятен апетит!

Още по темата:
  • Киш с брюкселско зеле и бекон Киш с брюкселско зеле и бекон
  • Пай с извара, зелен лук и копър Пай с извара, зелен лук и копър
  • Маслена пита с шунка и кашкавал Маслена пита с шунка и кашкавал
  • Пай с праскови, джинджифил и канела Пай с праскови, джинджифил и канела
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
150.50лв.

РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл

Безплатна доставка за България!
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
8.40лв.

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл

911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
16.90лв.

911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
42.50лв.

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
2.60лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
17.90лв.

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г

Коментари към Маслена пита с лук и бекон

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Маслена пита с лук и бекон
    www.framar.bg 
    на 27 July 2025 в 03:25
    Коментирайте "Маслена пита с лук и бекон"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
  • Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Ползи и вреди на червения лук
  • Пилешки дробчета с лук
  • Лучени кръгчета на скара
  • Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
  • Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
  • Маринован лук, печен на барбекю
  • Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 10 дни, 14 часа и 7 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2131 дни, 11 часа и 38 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 15 дни, 17 часа и 29 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 17 дни, 17 часа и 6 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 22 дни, 15 часа и 26 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 29 дни, 11 часа и 36 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИФАС ДВУФАЗЕН СПРЕЙ - БАЛСАМ ЗА БОЯДИСАНА КОСА 400 мл

МЕДИЦИНСКИ ПАМУК МЕДИКА 80 г

ФЛОРАНС НЕЙЧЪР МАСАЖЕН ГЕЛ ЗА УМОРЕНИ КРАКА 150 мл

ВЕГАВЕРО ЕКСТРАКТ ОТ БИО КОПРИВА капсули * 120

КАВИЦЕТИН таблетки 10 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВИВЕКС таблетки 500 мг * 7 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:41:53

ДУЛОКСИ капсули 30 мг * 28 ФАРМАКОНС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:40:42

ПАНЦЕФ гранули за перорална суспензия 100 мг / 5 мл 60 мл АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:39:24

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:38:17

ВИВЕКС таблетки 500 мг * 7 СТАДА

Коментар на: Lubo Tonev от 25 юли 2025г. в 19:23:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival