Маслена пита с лук и бекон

Необходими продукти:
За кората:
- 1 1/2 чаена чаша брашно
- 6 супени лъжици масло, охладено
- щипка сол
- 1 яйце, леко разбито
За плънката:
- 250 грама бекон, нарязан на малки кубчета
- 1/2 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 4 яйца
- 1 1/4 чаена чаша пълномаслена сметана
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
- 1 супена лъжица зелен лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В купа смесете брашното и солта.
- Върху тях нарежете маслото и използвайте пръстите си, за да го "втриете" в сухите съставки.
- Добавете яйцето и замесете меко тесто, като добавите малко вода, ако е необходимо.
- Покрийте с найлоново фолио и съхранявайте в хладилник за 15 минути.
- Разточете кора с диаметър близо 23 сантиметра, прехвърлете я в подмазана форма и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути.
- През това време пригответе плънката, като задушите бекона в тиган на средно силен огън.
- Извадете го с решетъчна лъжица и задушете лука в отделилата се мазнина за 4-5 минути, докато омекне.
- Разбийте яйцата в купа и добавете сметаната. Разбъркайте.
- Прибавете лука, магданоза, сиренето, кашкавала, лука и бекона.
- Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Изсипете сместа в готовата кора и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-40 минути
- Сервирайте киша топъл, гарниран със зелена салата.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
Коментари към Маслена пита с лук и бекон