Маслена пита с лук и бекон

Необходими продукти:
За кората:
- 1 1/2 чаена чаша брашно
- 6 супени лъжици масло, охладено
- щипка сол
- 1 яйце, леко разбито
За плънката:
- 250 грама бекон, нарязан на малки кубчета
- 1/2 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 4 яйца
- 1 1/4 чаена чаша пълномаслена сметана
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
- 1 супена лъжица зелен лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В купа смесете брашното и солта.
- Върху тях нарежете маслото и използвайте пръстите си, за да го "втриете" в сухите съставки.
- Добавете яйцето и замесете меко тесто, като добавите малко вода, ако е необходимо.
- Покрийте с найлоново фолио и съхранявайте в хладилник за 15 минути.
- Разточете кора с диаметър близо 23 сантиметра, прехвърлете я в подмазана форма и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути.
- През това време пригответе плънката, като задушите бекона в тиган на средно силен огън.
- Извадете го с решетъчна лъжица и задушете лука в отделилата се мазнина за 4-5 минути, докато омекне.
- Разбийте яйцата в купа и добавете сметаната. Разбъркайте.
- Прибавете лука, магданоза, сиренето, кашкавала, лука и бекона.
- Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Изсипете сместа в готовата кора и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-40 минути
- Сервирайте киша топъл, гарниран със зелена салата.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лучени кръгчета на скара
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
Коментари към Маслена пита с лук и бекон