Пай с праскови, джинджифил и канела

Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша кафява захар
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1/8 чаена лъжичка сол кашер
- 6 чаени чаши праскови, нарязани на кубчета
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 2 правоъгълни парчета маслено тесто с приблизителни размери 28/35 сантиметра.
- 1 яйце, леко разбито
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и преместете скарата в долната й част.
- В голяма купа смесете кафявата захар, царевичното нишесте, канелата, джинджифила и солта.
- Добавете прасковите и лимоновия сок, разбъркайте и заделете настрана.
- Разстелете единия лист маслено тесто в правоъгълна тавичка с приблизителни размери 23/33 сантиметра. То ще излиза от нея, но не отстранявайте излишъка.
- Изсипете прасковената смес и леко изравнете с лъжица.
- Нарежете втория лист тесто на ленти и ги "сплетете" отгоре под формата на решетка. Леко притиснете краищата, за да прилепнат едно към друго.
- Намажете масленото тесто с разбитото яйце и по желание поръсете с 1 супена лъжица захар.
- Печете прасковения пай около 35-40 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете го да се охлади напълно, преди да нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ЗА СПОКОЙСТВИЕ * 17
АРТЕМИС БИО ЧАЙ РОЙБОС ПОРТОКАЛ филтър * 20
КОЛАГЕН ФОРТЕ - ОБОГАТЕН СВИНСКИ КОЛАГЕН 180 гр. ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Противопоказания и странични ефекти на джинджифила
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Канелено масло
- Джинджифил в борбата с акнето
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
- Великденски курабии с масло
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Оризов пудинг с праскови и ром
Коментари към Пай с праскови, джинджифил и канела