Пай с праскови, джинджифил и канела
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша кафява захар
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1/8 чаена лъжичка сол кашер
- 6 чаени чаши праскови, нарязани на кубчета
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 2 правоъгълни парчета маслено тесто с приблизителни размери 28/35 сантиметра.
- 1 яйце, леко разбито
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и преместете скарата в долната й част.
- В голяма купа смесете кафявата захар, царевичното нишесте, канелата, джинджифила и солта.
- Добавете прасковите и лимоновия сок, разбъркайте и заделете настрана.
- Разстелете единия лист маслено тесто в правоъгълна тавичка с приблизителни размери 23/33 сантиметра. То ще излиза от нея, но не отстранявайте излишъка.
- Изсипете прасковената смес и леко изравнете с лъжица.
- Нарежете втория лист тесто на ленти и ги "сплетете" отгоре под формата на решетка. Леко притиснете краищата, за да прилепнат едно към друго.
- Намажете масленото тесто с разбитото яйце и по желание поръсете с 1 супена лъжица захар.
- Печете прасковения пай около 35-40 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете го да се охлади напълно, преди да нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЗЛАТНО МЛЯКО прах 270 гр.
КАНЧНАР ГУГУЛУ таблетки * 80 GOODCARE
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Отслабване с мед и канела
- Как да си засадим джинджифил?
- Обикновен маслен крем
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Как да използваме джинджифила за отслабване
- Противопоказания и странични ефекти на джинджифила
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Канелено дърво, Канела
- Отгледайте джинджифил у дома в 4 стъпки
Коментари към Пай с праскови, джинджифил и канела