Домашен хляб с плънка от домати и маслини
Необходими продукти
тесто за хляб
1 домат
200 грама маслини без костилки
сол, смлян черен пипер и риган на вкус
малко олио
Начин на приготвяне:
Разточете тестото в пласт с дебелина около 1 сантиметър.

Нарежете домата на ситно, маслините на парчета. Смесете ги в подходящ съд, прибавете малко олио и подправки на вкус.

Разпределете плънката върху тестото.

Навийте руло, като затворите и краищата.

Пълнежът не трябва да се вижда отникъде.

Покрийте с кърпа и оставете на топло място за 30-50 минути, докато втаса.
Изпечете хляба в предварително загрята до 180 градуса фурна до получаването на апетитна златиста коричка на повърхността. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.

Добър апетит!
Снимки: kak-vkusno.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовАЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОАРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Костилките от маслини прочистват червата
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Тутманик
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Домашен хляб с плънка от домати и маслини