Домашен хляб с плънка от домати и маслини
Необходими продукти
тесто за хляб
1 домат
200 грама маслини без костилки
сол, смлян черен пипер и риган на вкус
малко олио
Начин на приготвяне:
Разточете тестото в пласт с дебелина около 1 сантиметър.
Нарежете домата на ситно, маслините на парчета. Смесете ги в подходящ съд, прибавете малко олио и подправки на вкус.
Разпределете плънката върху тестото.
Навийте руло, като затворите и краищата.
Пълнежът не трябва да се вижда отникъде.
Покрийте с кърпа и оставете на топло място за 30-50 минути, докато втаса.
Изпечете хляба в предварително загрята до 180 градуса фурна до получаването на апетитна златиста коричка на повърхността. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Добър апетит!
Снимки: kak-vkusno.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Домат
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Салата от маслини и лук
Коментари към Домашен хляб с плънка от домати и маслини