Домашен хляб с плънка от домати и маслини

Необходими продукти
тесто за хляб
1 домат
200 грама маслини без костилки
сол, смлян черен пипер и риган на вкус
малко олио
Начин на приготвяне:
Разточете тестото в пласт с дебелина около 1 сантиметър.
Нарежете домата на ситно, маслините на парчета. Смесете ги в подходящ съд, прибавете малко олио и подправки на вкус.
Разпределете плънката върху тестото.
Навийте руло, като затворите и краищата.
Пълнежът не трябва да се вижда отникъде.
Покрийте с кърпа и оставете на топло място за 30-50 минути, докато втаса.
Изпечете хляба в предварително загрята до 180 градуса фурна до получаването на апетитна златиста коричка на повърхността. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Добър апетит!
Снимки: kak-vkusno.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Тутманик
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Хлебен пудинг
Коментари към Домашен хляб с плънка от домати и маслини