Домашен хляб с плънка от домати и маслини
Необходими продукти
тесто за хляб
1 домат
200 грама маслини без костилки
сол, смлян черен пипер и риган на вкус
малко олио
Начин на приготвяне:
Разточете тестото в пласт с дебелина около 1 сантиметър.
Нарежете домата на ситно, маслините на парчета. Смесете ги в подходящ съд, прибавете малко олио и подправки на вкус.
Разпределете плънката върху тестото.
Навийте руло, като затворите и краищата.
Пълнежът не трябва да се вижда отникъде.
Покрийте с кърпа и оставете на топло място за 30-50 минути, докато втаса.
Изпечете хляба в предварително загрята до 180 градуса фурна до получаването на апетитна златиста коричка на повърхността. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Добър апетит!
Снимки: kak-vkusno.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
ЛИЕРАК СЪНИСИМ КАПСУЛИ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ТЕН * 30
ПРОМОНУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Домат
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Тутманик
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
Коментари към Домашен хляб с плънка от домати и маслини