Домашен мармалад от сини сливи

Необходими продукти:
- 3 килограма узрели сини сливи
- 1 1/2 килограма захар
- 2 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно сините сливи под студена течаща вода, разполовете ги и отстранете костилките.
- Прехвърлете в голям съд, поръсете със захарта и разбъркайте добре, за да се покрият равномерно.
- Оставете ги да престоят на стайна температура в продължение на 1 час.
- Прехвърлете сливите в голяма тенджера, заедно с отделилия се сок, добавете водата и ги загрейте на средно силен огън.
- Изчакайте сместа да заври и намалете силата на котлона.
- Оставете мармалада да къкри в продължение на 10 минути, като разбърквате периодично.
- Отдръпнете от огъня и след като се охлади, пасирайте до гладка смес.
- Върнете тенджерата на котлона и отново я загрейте на средно силен огън.
- След като сместа клокне, намалете силата на огъня и гответе още 10-15 минути или до желаната гъстота.
- Разсипете горещия мармалад в чисти и сухи стъклени буркани и ги затворете плътно.
- Обърнете с капачките надолу и ги оставете да се охладят напълно.
- Поднесете с домашни палачинки, мекички, филийка с масълце или го използвайте в рецепти за сладкиши.
Да ви е сладко!
Снимка: yummly.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СИНИ СЛИВИ 190 г
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
ФРУТИЛАКС СИРОП ОТ СМОКИНЯ И СЛИВА 150 мл ЕКОФАРМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сушените сливи укрепват костите
- Консумацията на сушени сливи намалява риска от развитие на рак на дебелото черво
- Брауни със сушени сини сливи и ром
- Рецептите на Джейми Оливър: Сини сливи с бадем, запечени в бекон
- Дива слива
- Защо е полезно да ядем сини сливи
- Как сушените сини сливи подпомагат здравето
- Синя слива
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Тонизирайте кожата на лицето си с маска от сини сливи, кисело мляко и царевично нишесте
Коментари към Домашен мармалад от сини сливи