Домашен горещ шоколад с ром и кокос

Необходими съставки:
- 3 чаени чаши студено прясно мляко
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1/4 чаена чаша неподсладено какао
- 1/2 чаена лъжичка царевично нишесте
- 1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1 супена лъжица ром
- щипка сол
- бита сметана
- препечени кокосови стърготини
- парченца шоколад /или меки бонбони според вкуса/
Начин на приготвяне:
- В тенджера с подходяща големина смесете млякото, захарта, какаото, царевичното нишесте, ванилията и солта.
- Включете котлона на средна степен и непрекъснато бъркайте сместа, докато заври.
- Намалете силата на котлона и продължете да бъркате за около 30 секунди, докато горещият шоколад се сгъсти.
- Свалете тенджерата от котлона, добавете рома и отново разбъркайте добре.
- Разсипете в чаши, украсете с битата сметана и поръсете с прясно препечените кокосови стърготини и парченца шоколад /или меки бонбони според вкуса/.
- Поднесете с усмивка :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кокосови сладки от три продукта
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Домашен горещ шоколад с ром и кокос