Горещ бял шоколад с коняк и канела
Необходими продукти:
2 чаени чаши прясно мляко
2 чаени чаши течна сметана
230 грама нарязан бял шоколад
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици ванилов екстракт
60 милилитра коняк
канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете прясното мляко и сметаната в тенджера с дебело дъно и поставете на среден огън за около 5 минути. След това прибавете шоколада, захарта, ваниловия екстракт и бъркайте, докато шоколадът се разтопи.
Свалете от котлона, налейте коняка и разпределете напитката в подходящи чаши. Поръсете с канела на вкус и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глазура от бял шоколад
- Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
- Домашен горещ шоколад с ром и кокос
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Домашен сладолед с бял шоколад и шамфъстъци
- Горещ шоколад с кокосово мляко, бита сметана и канела
- Бял шоколад с кашу
- Домашен бял шоколад със сусам
- Горещ шоколад с мед и канела
- Млечно-шоколадова напитка с белтъчена пяна
Коментари към Горещ бял шоколад с коняк и канела