Горещ бял шоколад с коняк и канела
Необходими продукти:
2 чаени чаши прясно мляко
2 чаени чаши течна сметана
230 грама нарязан бял шоколад
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици ванилов екстракт
60 милилитра коняк
канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете прясното мляко и сметаната в тенджера с дебело дъно и поставете на среден огън за около 5 минути. След това прибавете шоколада, захарта, ваниловия екстракт и бъркайте, докато шоколадът се разтопи.
Свалете от котлона, налейте коняка и разпределете напитката в подходящи чаши. Поръсете с канела на вкус и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Глазура от бял шоколад
- Горещ шоколад с ментови бонбони и сметана
- Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
- Студен шоколад с бита сметана
- Горещ шоколад с портокалов ликьор
- Горещ шоколад с бърбън
- Домашен сладолед с бял шоколад и шамфъстъци
- Домашен горещ шоколад с ром и кокос
- Горещ шоколад с ликьор Калуа
- Парфе с бял шоколад и парченца ягоди
Коментари към Горещ бял шоколад с коняк и канела