Горещ шоколад с яйце и канела
Необходими продукти:
600 милилитра прясно мляко
150 грама черен шоколад
80 грама кафява захар
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица ванилия
щипка сол
2 яйца
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на котлона и когато заври, към него прибавете шоколада (начупен на парчета) и канелата. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Прибавете захарта, ванилията, щипка сол и разбъркайте. Две минути по-късно (сместа не трябва да завира) чукнете яйцата и разбъркайте енергично. Прецедете получената комбинация, за да се отделят късчетата белтък. Разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца в продължение на минута и разпределете напитката в чаши.
Украсете по избор и поднесете.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Горещ шоколад с домашна Нутела
- Горещ шоколад с бита сметана и какао
- Горещ шоколад с мед и канела
- Горещ шоколад с карамел и бита сметана
- Горещ шоколад с портокалов ликьор
- Домашен горещ шоколад с ром и кокос
- Горещ шоколад с кокосово мляко, бита сметана и канела
- Горещ шоколад с ментови бонбони и сметана
- Студен шоколад с бита сметана
- Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
Коментари към Горещ шоколад с яйце и канела