Горещ шоколад с бърбън

Необходими продукти:
- 1/2 чаша шоколадов чипс
- 1/4 чаша какао на прах + още за гарниране
- 4 чаши обезмаслено прясно мляко
- 2 супени лъжици мед
- 1/2 чаша бърбън
- канела на прах за гарниране
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Разтопете в тенджера при непрекъснато разбъркване шоколадовия чипс и какаото, след което добавете 3 и 1/2 чаши прясно мляко, меда и доведете до кипене, като не спирате да бъркате, докато се хомогенизира сместа. Изсипете бърбъна, отново разбъркайте и свалете от котлона.
Затоплете в микровълнова за 20-30 секунди 1/2 чаша прясно мляко, след което разбийте с телена лъжица до превръщането му в пяна.
Сервирайте горещия шоколад и гарнирайте с млечната пяна, поръсете с канела и какао по желание.
Да ви е сладко!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Горещ шоколад с портокалов ликьор
- Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
- Домашен горещ шоколад с ром и кокос
- Горещ шоколад с ликьор Калуа
- Горещ шоколад с кокосово мляко, бита сметана и канела
- Горещ бял шоколад с коняк и канела
- Млечно-шоколадова напитка с белтъчена пяна
- Горещ шоколад с ром и мед
- Горещ шоколад с ментови бонбони и сметана
- Шоколадов коктейл с банан и канела
Коментари към Горещ шоколад с бърбън