Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
Необходими продукти:
2,200 литра кондензирано мляко
80 милилитра шоколадов ликьор
60 милилитра ментов шнапс
700 грама черен шоколад със съдържание на какао не по-малко от 35% (начупен)
бита сметана и ледени пръчици за украса
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд кондензираното мляко, шоколадовия ликьор, ментовия шнапс и начупения шоколад. Поставете на много слаб огън и нека се приготвя в продължение на 2 - 3 часа, като разбърквате периодично. След това разлейте напитката в чаши, украсете с бита сметана, ледени пръчици и поднесете.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Горещ шоколад с карамел и бита сметана
- Горещ шоколад с домашна Нутела
- Горещ шоколад с портокалов ликьор
- Горещ шоколад с бърбън
- Домашен горещ шоколад с ром и кокос
- Горещ шоколад с ликьор Калуа
- Горещ шоколад с кокосово мляко, бита сметана и канела
- Горещ бял шоколад с коняк и канела
- Млечно-шоколадова напитка с белтъчена пяна
- Горещ шоколад с ром и мед
Коментари към Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор