Горещ шоколад с канела и ликьор
Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
80-90 грама черен шоколад
2 чаени лъжици какао
1/2 чаена лъжица смляна канела
1 чаена лъжица царевично нишесте
2 чаени лъжици кафеен ликьор (или на вкус)
бита сметана за украса
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходящ съд и поставете на среден огън. Когато започне да завира, прибавете шоколада, какаото и канелата. След това сложете царевичното нишесте и нека всичко заври при непрекъснато бъркане. Накрая добавете кафеен ликьор на вкус и налейте напитката в подходяща чаша.
Украсете с бита сметана и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ С МАТЧА, ДЖИНДЖИФИЛ И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 140 г MT2092
ПРОМОЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
МАТИСЪН КЕТО ЛАТЕ С МСТ И КАФЕ 200 г MT4133
ПРОМОВИТАМИНОВА ВОДА B+ ЯБЪЛКА И МАЛИНА 600 мл
ГИМБЕР ЕЛЕКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ ORIGINAL 500 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Отслабване с мед и канела
- Коприва
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Канелено дърво, Канела
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Студено мляко с шоколад
- Как да си направим 9 литра домашен сок от 4 портокала?
- Полезни свойства на канелата
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Канелено масло
Коментари към Горещ шоколад с канела и ликьор