Горещ шоколад с канела и ликьор

Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
80-90 грама черен шоколад
2 чаени лъжици какао
1/2 чаена лъжица смляна канела
1 чаена лъжица царевично нишесте
2 чаени лъжици кафеен ликьор (или на вкус)
бита сметана за украса
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходящ съд и поставете на среден огън. Когато започне да завира, прибавете шоколада, какаото и канелата. След това сложете царевичното нишесте и нека всичко заври при непрекъснато бъркане. Накрая добавете кафеен ликьор на вкус и налейте напитката в подходяща чаша.
Украсете с бита сметана и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ С МАТЧА, ДЖИНДЖИФИЛ И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 140 г
АРОМАНДИСЕ ЗЛАТНО ЛАТЕ С КУРКУМА И ВАНИЛИЯ разтворима напитка на прах 60 г
МАКА ВИТА КАФЕ * 20 DXN
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
СИБИРСКА ЧАГА ЛАТЕ - ТОПЪЛ ШОКОЛАД саше * 15 VERDE VITA
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Компот от диня
- Отслабване с мед и канела
- Канелено дърво, Канела
- Мляко с какао
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
Коментари към Горещ шоколад с канела и ликьор