Горещ шоколад с канела и ликьор
Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
80-90 грама черен шоколад
2 чаени лъжици какао
1/2 чаена лъжица смляна канела
1 чаена лъжица царевично нишесте
2 чаени лъжици кафеен ликьор (или на вкус)
бита сметана за украса
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходящ съд и поставете на среден огън. Когато започне да завира, прибавете шоколада, какаото и канелата. След това сложете царевичното нишесте и нека всичко заври при непрекъснато бъркане. Накрая добавете кафеен ликьор на вкус и налейте напитката в подходяща чаша.
Украсете с бита сметана и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ С МАТЧА, ДЖИНДЖИФИЛ И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 140 г
АРОМАНДИСЕ ЗЛАТНО ЛАТЕ С КУРКУМА И ВАНИЛИЯ разтворима напитка на прах 60 г
МАТИСЪН ЛАТЕ С КАКАО, МАКА, ЛУКУМА И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА БИО прах 160 г
БИО ИНСТАНТНО ЛАТЕ С ЦИКОРИЯ, БИЛКИ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
КОКОЖИ сашета * 20 DXN
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ SWEET LILLY 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Как да направим есенните напитки по-здравословни
- Отслабване с мед и канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Канелено дърво, Канела
- Кои храни и напитки трябва да избягваме преди лягане
- Как безалкохолното 7-UP става популярен лек за депресия през 30-те
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Коприва
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
Коментари към Горещ шоколад с канела и ликьор