Бял шоколад с кашу
Белият шоколад е любим на доста хора, а тези, които не обичат класическия какаов десерт, с радост похапват от бялата алтернатива.
Ето как да си приготвите здравословен бял шоколад, без да добавяте захар.
Необходими продукти:
- 450 грама какаово масло
- 1 чаена чаша кашу
- 2 супени лъжици кокосово масло на прах
- 1/2 чаена чаша кленов сироп
- 1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто във вода за най-малко 1 час.
Прецедете го и го измийте с чиста вода, след което смелете ядките в кухненски робот, докато станат кремообразни.
Разрежете шушулката по дължина и изстържете вътрешността й с нож.
В касерола смесете какаовото масло, смлените ядки, кокосовото мляко и семенцата от ванилията. Загрейте, докато какаовото масло се разтопи. Разбърквайте от време на време, за да се комбинират всички продукти.
Излейте в желаната форма и приберете във фризера, докато се втвърди за около 1 час.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: draxe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Глазура от бял шоколад
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Домашен сладолед с бял шоколад и шамфъстъци
- Домашен бял шоколад със сусам
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Парфе от бял шоколад с коняк
- Парфе с бял шоколад и парченца ягоди
- Горещ бял шоколад с коняк и канела
- Пухкав чийзкейк с бял шоколад (от 3 продукта)
- Домашни бонбони от бял шоколад и лешници
Коментари към Бял шоколад с кашу