Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бял шоколад с кашу

Бял шоколад с кашу

Бял шоколад с кашу - изображение

Белият шоколад е любим на доста хора, а тези, които не обичат класическия какаов десерт, с радост похапват от бялата алтернатива.

Ето как да си приготвите здравословен бял шоколад, без да добавяте захар.

Необходими продукти:

  • 450 грама какаово масло
  • 1 чаена чаша кашу
  • 2 супени лъжици кокосово масло на прах
  • 1/2 чаена чаша кленов сироп
  • 1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

Накиснете кашуто във вода за най-малко 1 час.

Прецедете го и го измийте с чиста вода, след което смелете ядките в кухненски робот, докато станат кремообразни.

Разрежете шушулката по дължина и изстържете вътрешността й с нож.

В касерола смесете какаовото масло, смлените ядки, кокосовото мляко и семенцата от ванилията. Загрейте, докато какаовото масло се разтопи. Разбърквайте от време на време, за да се комбинират всички продукти.

Излейте в желаната форма и приберете във фризера, докато се втвърди за около 1 час.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: draxe.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиСнимкиХрани и ястияВидеоЛюбопитноХранене при...Здравни съветиИсторияЛеченияАлт. медицинаСпортДиетиЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители