Пухкав чийзкейк с бял шоколад (от 3 продукта)
Необходими продукти:
- 120 грама крема сирене
- 3 яйца
- 120 грама бял шоколад
форма с диаметър 18-20 сантиметра (най-добре да използвате разглобяема кексова)
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса, за да се затопли, докато направите сместа.
Разтопете на водна баня белия шоколад. Свалете съда със сладостта от котлона и прибавете крема сиренето. Разбъркайте до еднородност.
Разделете жълтъците и белтъците, последните разбийте до състояние "твърди върхове".
Прибавете жълтъците към шоколадовата смес и отново разбъркайте старателно до хомогенност на консистенцията.
Тогава изсипете пяната от белтъците и внимателно разбъркайте с бавни движения.
Застелете формата с лист пергамент, намазнете с малко олио и изсипете "тестото".
Поставете я в друга по-голяма по размер, в която налейте гореща вода.
Поставете във фурната. През първите 15 минути печете на 170 градуса. След това ги намалете на 160 и печете още 15 минути.
Изключете фурната и оставете десерта в нея за четвърт час. Тогава извадете, нека се охлади на напълно в тавата и поднесете.
Да ви е сладко!
За Радостина Райчева
Източник: femiana.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Желиран чийзкейк с извара и райски ябълки
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Чийзкейк с розово сладко и желе от рози
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Чийзкейк с овесени ядки и ябълки
- Баклава чийзкейк
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
Коментари към Пухкав чийзкейк с бял шоколад (от 3 продукта)