Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Доматен огретен с хляб и кашкавал

Доматен огретен с хляб и кашкавал

Доматен огретен с хляб и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама чери домати
  • 4-5 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица сушен босилек или смес от италиански билки
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 грама стар хляб
  • 3 скилидки чесън
  • 20 грама магданоз
  • 100-150 грама кашкавал


Начин на приготвяне:

Намажете дъното на подходяща форма (в случая е използван съд с диаметър 26 сантиметра) със зехтин.

Разрежете чери доматите на половинки и ги сложете в тавата. Добавете 1 супена лъжица зехтин, подправките и разбъркайте.

Отстранете корите на хляба, а меката част нарежете на едри кубчета (ако не разполагате със стар хляб, може да изсушите пресен в тиган или във фурната).

В блендер смесете магданоза с чесъна, две щипки сол и 3 супени лъжици зехтин. Разбийте до еднородност, добавете хлебните парчета и отново включете уреда за около минута (хлябът трябва да се превърне в трохи, които да се смесят добре с подправките и мазнината).

В получената комбинация изсипете 100-150 грама настърган кашкавал, разбъркайте и разпределете сместа равномерно върху доматите.

Поставете формата във фурната, предварително загрята на 200 градуса, за 12-15 минути. Когато повърхността се зачерви, покрийте съда с алуминиево фолио и върнете обратно във фурната за още 25-30 минути (по краищата трябва да се образуват мехурчета от сока от доматите).


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноДиетиХранене при...Ботаника