Доматени кюфтенца с Фета и джоджен

Необходими продукти:
4 - 6 големи домата
100 грама сирене Фета
1 голяма глава лук
300 грама пшенично брашно
2 супени лъжици ситно нарязан джоджен
черен пипер
сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, попарете ги и обелете ципата им. Отцедете сока, почистете семената и нарежете на ситно меката част. Сложете я в гевгир, за да се отцеди всичката течност. Сиренето настържете, лука нарежете на ситно. Съберете доматите и лука в купа, прибавете брашното и джоджена, овкусете със сол и пипер, сложете сиренето и разбъркайте всичко добре. Приберете сместа в хладилника за 15 минути.
Сложете олиото да се сгорещи. Оформете от доматената кайма кюфтенца с дебелина около 1 см (приблизително 1 супена лъжица смес за 1 кюфтенце). Изпържете ги от двете страни (по 3 - 5 минути от всяка). Сложете ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина и след като изстинат малко, поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ЛУКЧЕТА ГАЛИ СТОМАХЧЕ 75 г
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА DIONYSUS ЗА МЪЖЕ 100 мл
БИЛКОВА СМЕС №2 150 г ЗДРАВНИЦА
ЛИКОПЕН капсули 500 мг * 60 TNT 21
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Джоджен, Гьозум, Мятва
- Домашно сладко от червени домати
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Цели сладки домати с чесън и лук
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Домат
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Мариновани домати с чесън и лук
Коментари към Доматени кюфтенца с Фета и джоджен