Доматена марината с цитрусов сок за пилешко месо

Необходими продукти:
- 1/2 лайм
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 3 супени лъжици зехтин
- 2-3 стръка розмарин
- 5 листенца градински чай
- щипка кимион
- 1 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
- по щипка лют и черен пипер
- 1 чаена лъжица захар
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пресовайте чесъна, изцедете сока от лайма, розмарина и градинския чай нарежете ситно.
Смесете чесъна, солта, захарта, розмарина, градинския чай, кимиона, лютия и сладък червен пипер, черния пипер. Към подправките добавете зехтина, цитрусовия сок и доматеното пюре, разбъркайте добре.
С тази марината намажете пилешкото, нарязано на порции, и оставете да се овкусява в продължение на 2-3 часа или най-добре за едно нощ.
След това може да изпечете шишчета на дървени въглища. Докато се приготвят, ги поливайте с останалия ароматен сос. Поднесете ги с доматен сос и зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОСУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА КОЖА И ТЕН капсули * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Домат
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пилешко филе Капрезе
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
Коментари към Доматена марината с цитрусов сок за пилешко месо