Дип от патладжан с домати и печен чесън

Необходими продукти:
- разрязана през средата глава чесън
- зехтин
- 2 патладжана
- 1 чаена чаша сос маринара
- 2 1/2 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 1/2 чаена чаша фино настърган пармезан
- 1/4 чаена чаша пресни листенца босилек
- 1/4 чаена чаша панко галета
- хляб с квас
Начин на приготвяне:
Включете фурната да са подгрява на 200 градуса.
Патладжаните надупчете с вилица и ги сложете в тава, на дъното, на която сте сложили лист алуминиево фолио или хартия за печене.
Сложете в тавата и чесъна (без да го разделяте на скилидки).
Печете за 40, докато патладжанът омекне, а чесънът се карамелизира. След това охладете.
Разрежете патладжана и извадете с лъжица вътрешността му, прехвърлете в кухненски робот. Добавете при патладжана и чесъна, доматения сос, 1 чаена чаша моцарела, босилека и половината пармезан. Подправете със сол и черен пипер и пюрирайте, за да се получи еднородна смес.
Прехвърлете пюрето в тавичка, отгоре покрийте с моцарела и останалия пармезан, поръсете с галетата и полейте със зехтин.
Печете за 25 минути, за да се получи златиста хрупкава коричка.
Сервирайте патладжанения дип топъл с хубав хляб с квас, полят със зехтин.
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Дип с черен боб
- Пълнен патладжан с нахут, домат и чесън
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Здрави и красиви с Деси: Пролетен суров дип с тиквичка
Коментари към Дип от патладжан с домати и печен чесън