Десерт от сиропирани карамелизирани плодове
Необходими продукти:
3 портокала
3 ябълки
7 супени лъжици захар
2 супени лъжици гореща вода
1 чаена лъжица лимонов сок
олио
Начин на приготвяне:
Обелете плодовете, нарежете ги на кръгчета. Сложете портокаловите парчета върху ябълковите, за да може цитрусовият сок да предотврати потъмняването на ябълките.
След това оваляйте резените от двете страни в захар (3 супени лъжици).
Изпържете в нагорещено олио до образуването на тънка карамелена коричка.
Подредете кръгчетата едно върху друго, редувайки портокал и ябълка.
Направете сос, смесвайки останалите 4 супени лъжици захар с две лъжици вода и лимоновия сок. Разбъркайте старателно всичко и изсипете в карамела, останал в тигана, след като сте извадили кръгчетата ябълки и портокали.
Поставете сместа на бавен огън и нека се сгъсти при непрекъснато бъркане. Налейте 50 милилитра гореща вода и разбъркайте.
Полейте плодовете със сиропа, изчакайте те да поемат сладката течност, украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: amamam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
Коментари към Десерт от сиропирани карамелизирани плодове