Десерт от сиропирани карамелизирани плодове
Необходими продукти:
3 портокала
3 ябълки
7 супени лъжици захар
2 супени лъжици гореща вода
1 чаена лъжица лимонов сок
олио
Начин на приготвяне:
Обелете плодовете, нарежете ги на кръгчета. Сложете портокаловите парчета върху ябълковите, за да може цитрусовият сок да предотврати потъмняването на ябълките.

След това оваляйте резените от двете страни в захар (3 супени лъжици).


Изпържете в нагорещено олио до образуването на тънка карамелена коричка.

Подредете кръгчетата едно върху друго, редувайки портокал и ябълка.
Направете сос, смесвайки останалите 4 супени лъжици захар с две лъжици вода и лимоновия сок. Разбъркайте старателно всичко и изсипете в карамела, останал в тигана, след като сте извадили кръгчетата ябълки и портокали.
Поставете сместа на бавен огън и нека се сгъсти при непрекъснато бъркане. Налейте 50 милилитра гореща вода и разбъркайте.

Полейте плодовете със сиропа, изчакайте те да поемат сладката течност, украсете по избор и поднесете.


Добър апетит!
Снимки: amamam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
Б.ФРЕШ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО С КАРАМЕЛ И МОРСКА СОЛ 221 мл
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Карамелизирана захар - рецепта
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Фейхоа
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Десерт от сиропирани карамелизирани плодове