Гювечета с кайма и топено сирене
Необходими продукти:
9-10 картофа
300 грама кайма
2 парчета топено сирене
1,5 ч. прясно мляко
1 чушка
Начин на приготвяне:
Сложете картофите да се варят, но не ги варете до пълна готовност. След това ги запържете. Чушката нарежете на кубчета, каймата запържете леко. Сложете картофите в гювечето, върху тях слой кайма, отгоре чушките. Най-отгоре сложете по парче топено сирене и залейте с малко прясно мляко.
Поставете гювечетата във фурната за около 20-25 минути. Когато сиренето се разтопи, може да разбъркате с останалите продукти.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Мързелива лазаня
- Черен дроб със зеленчуци в гювече
Коментари към Гювечета с кайма и топено сирене