Гювечета от свинско с черен дроб и сушени сини сливи

Необходими продукти:
200 грама свински черен дроб
200 грама свинско месо
1 глава лук
1 морков
6 сушени сини сливи
дафинов лист
черен пипер
сол
прясно мляко за обработка на дроба
Начин на приготвяне:
Сложете дроба в подходящ съд и залейте с прясно мляко. Оставете да престои така известно време, след което го нарежете заедно с месото на приблизително еднакви по големина парчета.
Изпържете ги за кратко в ситно нагорещено олио (или свинска мас).
Отделно изпържете нарязания лук и настъргания морков, докато омекнат.
Смесете ги с месото и дроба, подправете със смлян черен пипер на вкус, но не подсолявайте на този етап, за да се запази дробът мек.
Напълнете гювечета с получената месно-зеленчукова комбинация и във всеки съд сложете по 1 дафинов лист и няколко сушени сини сливи.
Залейте с гореща вода, която да достига до средата на съдовете. Ако сте използвали нетлъсто месо, добавете и по малко мас в гювечетата.
Поставете гювечетата във фурната и нека ястието се приготвя при температура от 150 градуса, докато течността на дъното се превърне в гъст сос.
Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре, от зърнени култури или със зеленчукова салата.
Добър апетит!
Снимки: zapisnayaknigka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с гъби
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
Коментари към Гювечета от свинско с черен дроб и сушени сини сливи