Гювечета от свинско с черен дроб и сушени сини сливи
Необходими продукти:
200 грама свински черен дроб
200 грама свинско месо
1 глава лук
1 морков
6 сушени сини сливи
дафинов лист
черен пипер
сол
прясно мляко за обработка на дроба
Начин на приготвяне:
Сложете дроба в подходящ съд и залейте с прясно мляко. Оставете да престои така известно време, след което го нарежете заедно с месото на приблизително еднакви по големина парчета.

Изпържете ги за кратко в ситно нагорещено олио (или свинска мас).

Отделно изпържете нарязания лук и настъргания морков, докато омекнат.

Смесете ги с месото и дроба, подправете със смлян черен пипер на вкус, но не подсолявайте на този етап, за да се запази дробът мек.
Напълнете гювечета с получената месно-зеленчукова комбинация и във всеки съд сложете по 1 дафинов лист и няколко сушени сини сливи.

Залейте с гореща вода, която да достига до средата на съдовете. Ако сте използвали нетлъсто месо, добавете и по малко мас в гювечетата.
Поставете гювечетата във фурната и нека ястието се приготвя при температура от 150 градуса, докато течността на дъното се превърне в гъст сос.

Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре, от зърнени култури или със зеленчукова салата.
Добър апетит!
Снимки: zapisnayaknigka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинска пържола с хрупкава коричка и червено зеле
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Домашна пикантна наденица от свинско месо
- Свинска супа с ориз
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Гювечета от свинско с черен дроб и сушени сини сливи