Гювечета от свинско със зеле и сливи под хлебно-кашкавалена коричка
Необходими продукти:
500 грама нетлъсто свинско месо
400 грама прясно зеле
100 грама жълти сливи
100 грама лук
75 грама кашкавал
150 грама хляб
1 яйце
олио
подправки: сол, магданоз, кориандър, кимион, смес от различни видове смлян пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на кубчета със страна около 2 сантиметра, лука - ситно и ги изпържете до златисто в малко количество нагорещено олио.
Зелето накълцайте тънко.
Добавете го при месото, подправете на вкус, разбъркайте и оставете за 5 минути на огъня.
След това сложете разрязаните на половинки сливи, които сте почистили от костилките.
Разпределете комбинацията в гювечета и притиснете плътно към дъното.
Разбийте яйцето в купа.
Натрошете хляба (може да използвате блендер за целта). Смесете с яйцето.
Разпределете в гювечетата, покривайки цялата повърхност. Отново притиснете.
Поръсете с нарязан пресен магданоз.
И завършете със слой кашкавал (може да подредите тънки парчета или да настържете).
Поставете гювечетата във фурната, без да ги затваряте с капаци. Температурата да е средна.
След 45 минути ястието ще бъде готово.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с билков сос на тиган
Коментари към Гювечета от свинско със зеле и сливи под хлебно-кашкавалена коричка