Гръцка яхния с агнешко, лук и картофено пюре
Необходими продукти:
- 600 грама картофи, нарязани на кубчета
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
- 4 скилидки чесън, обелени и смачкани
- 600 грама агнешко месо от бут, нарязано на кубчета
- 250 милилитра червено вино
- 400 грама нарязани на ситно домати
- 200 милилитра пилешки бульон
- 150 грама зелени маслини, почистени от костилките
- 50 грама масло
- 100 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици пълнозърнеста горчица
- шепа нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
В зехтина запържете лука за 10 минути, докато се карамелизира. Добавете чесъна и пържете за още 2 минути.
Подправете месото със сол и пипер и го сложете в тигана, изпържете го, докато стане златисто.
Полейте с виното и оставете за 2 минути да ври, след това сложете доматите, бульона и маслините. Подправете със сол и пипер и оставете да се вари за 20-25 минути, докато месото е готово.
Сварете картофите за 10-15 минути в студена вода, докато омекнат. Отцедете ги и ги върнете в тенджерата.
Към тях добавете маслото, млякото и горчицата. Намачкайте пюрето. Сервирайте яхнията с картофеното пюре и поръсете с магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Свинско със зеленчуци и ябълков сайдер на фурна
- Яхния с наденица и боб на тиган
Коментари към Гръцка яхния с агнешко, лук и картофено пюре