Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Гръцка яхния с агнешко, лук и картофено пюре

Гръцка яхния с агнешко, лук и картофено пюре

Гръцка яхния с агнешко, лук и картофено пюре - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама картофи, нарязани на кубчета
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
  • 4 скилидки чесън, обелени и смачкани
  • 600 грама агнешко месо от бут, нарязано на кубчета
  • 250 милилитра червено вино
  • 400 грама нарязани на ситно домати
  • 200 милилитра пилешки бульон
  • 150 грама зелени маслини, почистени от костилките
  • 50 грама масло
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 2 супени лъжици пълнозърнеста горчица
  • шепа нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

В зехтина запържете лука за 10 минути, докато се карамелизира. Добавете чесъна и пържете за още 2 минути.

Подправете месото със сол и пипер и го сложете в тигана, изпържете го, докато стане златисто.

Полейте с виното и оставете за 2 минути да ври, след това сложете доматите, бульона и маслините. Подправете със сол и пипер и оставете да се вари за 20-25 минути, докато месото е готово.

Сварете картофите за 10-15 минути в студена вода, докато омекнат. Отцедете ги и ги върнете в тенджерата.

Към тях добавете маслото, млякото и горчицата. Намачкайте пюрето. Сервирайте яхнията с картофеното пюре и поръсете с магданоз.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиСнимки