Гриловани пилешки бутчета с къри сос и спанак
Толкова много хора са на автопилот, когато влязат в магазина за месо, че винаги посягат към пилешките гърди без кост. Опитайте по-често да включвате в менюто си сочните горни пилешки бутчета, като започнете с тази вкусна рецепта.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша кокосово мляко, неподсладено
- 3/4 супена лъжица настърган джинджифил
- 3/4 чаена лъжичка къри на прах
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 500 грама горни пилешки бутчета
- 150 грама бейби спанак
- 2 репички
- 2 супени лъжици нарязани бадеми
- 2 супени лъжици кодиандър
Начин на приготвяне:
Разбъркайте в купа кокосовото масло, джинджифила, кърито и солта. Прехвърлете половината от сместа в малка купичка. Овкусете пилешките горни бутчета в купата с маринатата. Изпечете на грил тиган или на скара, загрята на висока температура, за около 8 минути на страна или до готовност.
Задушете спанака в голям тиган на средна температура, като разбърквате, докато омекне. По желание овкусете с щипка сол. Сервирайте спанака в чиния, гарнирайте с пилешкото месо, поръсете с останалата марината, репички, бадеми и кориандър.
Приятен апетит!
livestrong.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Гриловани пилешки бутчета с къри сос и спанак