Гриловани брюкселски зелки в ароматна марината
Необходими продукти:
- 500 грама попарено брюкселско зеле
- 20 милилитра бяло вино
- 2 грама чесън на прах
- сол, черен пипер
- лимонов сок
- 1 супена лъжица соев сос
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете зелките на две и ги сложете в купа. Подправете с чесън на прах, черен пипер, зехтин, соев сос, зехтин, лимонов сок и бяло вино. Разбъркайте внимателно и загрейте скара или грил.
Изпечете брюкселското зеле от всички страни, като по време на гриловането поръсете с лимонов сок. Подредете в плато и поднесете още топли, гарнирани със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: domesticdreamboat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ТРИ-БИО НАТУРАЛЕН ЕКО ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ГРИЛОВЕ И БАРБЕКЮТА 420 мл
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- 6 трика за лесно почистване на барбекю и скара
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Брюкселско зеле - полезни свойства и противопоказания
- Мариновани свински уши
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
Коментари към Гриловани брюкселски зелки в ароматна марината