Гриловани брюкселски зелки в ароматна марината

Необходими продукти:
- 500 грама попарено брюкселско зеле
- 20 милилитра бяло вино
- 2 грама чесън на прах
- сол, черен пипер
- лимонов сок
- 1 супена лъжица соев сос
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете зелките на две и ги сложете в купа. Подправете с чесън на прах, черен пипер, зехтин, соев сос, зехтин, лимонов сок и бяло вино. Разбъркайте внимателно и загрейте скара или грил.
Изпечете брюкселското зеле от всички страни, като по време на гриловането поръсете с лимонов сок. Подредете в плато и поднесете още топли, гарнирани със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: domesticdreamboat.com
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА