Гратен с тиквички на Ани от Вкуснотека
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 5-6 тиквички
- 150 грама натрошено краве сирене
- по 3 супени лъжици брашно и кисело мляко
- по 1 връзка магданоз и копър
- сол и черен пипер на вкус
- 50 грама масло
- 150 грама кашкавал (не е задължителен)
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и ги настържете на едро. Сложете ги в гевгир (под който сте сложили подходящ съд) и ги посолете. Оставете ги да се отдели излишната вода от тях.
В купа разбийте яйцата, натрошете сиренето при тях и прибавете киселото мляко и брашното. Накълцайте на ситно копъра и магданоза и ги добавете в яйчната смес, подправете.
Изстискайте тиквичките с ръцете си и ги сложете при яйцата. Разбъркайте и пресипете сместа в малка правоъгълна тавичка. Изравнете сместа с лъжица или шпатула и печете на 200 градуса (загрейте предварително фурната) 50 минути, докато гратенът добие златиста коричка. Сложете маслото (разделете го на малки бучки) да се разтопи върху гратена и поръсете с настърган кашкавал. Печете за кратко, до разтопяването на кашкавала.
Вижте какво ни разказа Ани от Вкуснотека за себе си, за храната и за своя вкусен блог.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:vkusnoteka.bg
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
Коментари към Гратен с тиквички на Ани от Вкуснотека