Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гратен с тиквички на Ани от Вкуснотека

Гратен с тиквички на Ани от Вкуснотека

Гратен с тиквички на Ани от Вкуснотека - изображение

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 5-6 тиквички
  • 150 грама натрошено краве сирене
  • по 3 супени лъжици брашно и кисело мляко
  • по 1 връзка магданоз и копър
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 грама масло
  • 150 грама кашкавал (не е задължителен)

Начин на приготвяне:

Обелете тиквичките и ги настържете на едро. Сложете ги в гевгир (под който сте сложили подходящ съд) и ги посолете. Оставете ги да се отдели излишната вода от тях.

В купа разбийте яйцата, натрошете сиренето при тях и прибавете киселото мляко и брашното. Накълцайте на ситно копъра и магданоза и ги добавете в яйчната смес, подправете.

Изстискайте тиквичките с ръцете си и ги сложете при яйцата. Разбъркайте и пресипете сместа в малка правоъгълна тавичка. Изравнете сместа с лъжица или шпатула и печете на 200 градуса (загрейте предварително фурната) 50 минути, докато гратенът добие златиста коричка. Сложете маслото (разделете го на малки бучки) да се разтопи върху гратена и поръсете с настърган кашкавал. Печете за кратко, до разтопяването на кашкавала.

Вижте какво ни разказа Ани от Вкуснотека за себе си, за храната и за своя вкусен блог.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:vkusnoteka.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети