Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Личности в кухнята Ани от Вкуснотека: Денят на децата започва с купа плодова салата с кисело мляко и тахан

Ани от Вкуснотека: Денят на децата започва с купа плодова салата с кисело мляко и тахан

от 28 юни 2018г.
Ани от Вкуснотека: Денят на децата започва с купа плодова салата с кисело мляко и тахан - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Днес ви запознаваме с още един кулинарен блогър - Ани, създателката на "Вкуснотека". За Ани можем да кажем, че е много вдъхновяваща, умее да разказва, а човек, който може да рисува истински картини с думи, няма как да не твори красоти и в чинията си. Вижте какво ни разказа Ани, коя е тя, с какво се занимава и какво предстои на "Вкуснотека".

Здравей, Ани! Разкажи ни повече за теб, с какво се занимаваш извън кулинарията?

С моето семейство сме представители на луксозния, Швейцарски бранд Rolex в България. Израснала съм в часовникарско семейство и страстта към часовниците се предаде и на мен.

Откога готвиш и как се запали по готвенето?

Като дете постоянно се въртях около баба ми, която се грижеше за нас, докато мама и татко бяха на работа. Тя беше страхотна кулинарка. Имам запечатани картини в съзнанието ми как точим заедно с нея баница и правим любимите ми арменски сладки.

В по-късните години, когато се омъжих, си спомням как седнах с един тефтер при майка ми и я помолих да ми каже някои основни рецепти, за да мога да готвя за съпруга ми. След това започнаха експериментите. Особено, когато се роди първата ми дъщеря Аида. Не ползвах детска кухня. Готвех за нея всеки ден и установих, че ми е изключително приятно. Лека-полека интересът ми се увеличи, когато започнах да следя някои актуални и до днес блогове. Вдъхнових се и започнах смело да опитвам нови вкусови комбинации. Създадох "Вкуснотека" през 2010 г. и така до днес, вече 8 години по-късно съм в очакване на първата ми кулинарна книга.

Забелязвам, че приготвяш често здравословни рецепти. Това ли е твоят начин на хранене и до колко правилната храна е важна за здравето на човек?

Всичко, което виждате в блога като рецепти, е това, с което се храни моето семейство. Не приготвям погачи, мекици и тестени изделия, изключително рядко пържа (само, когато приготвям рецепти от Арменската кухня), готвя много сезонни супи, салати, бобови, месо и риби. Подбирам храната ни. Това включва например винаги сама да избирам месото, което да ми смелят на кайма. Така съм сигурна, че в него няма „подобрители“. Денят на децата започва с купа плодова салата с кисело мляко и тахан.

Ние сме това, с което се храним, и като майка на две малки деца се чувствам отговорна не само за тяхното, но и за нашето здраве, за да бъдем по-дълго заедно.

Ани Шакарян

Мислиш ли, че е трудно работещата жена да се грижи и за осигуряването на полезна храна за семейството си? Какви съвети можеш да дадеш, за да бъдем по-организирани в кухнята?

Разбира се, че е трудно, но аз твърдо вярвам, че е много по-полезно и финансово изгодно да поднесем на семейството си домашно приготвена, топла храна, отколкото такава с неясен произход, в картонена кутия от близкото заведение. Можем да си помогнем като бъдем по-организирани. Лично аз през уикенда си изготвям седмично меню. Не мисля всяка вечер какво да сготвя. Правим един голям пазар в неделя и купувам всичко необходимо. Спирам се на по-бързи седмични ястия. Вдъхновение за тях можете да откриете във Вкуснотека. А по-времеемките приготвям в събота и неделя. Можете да правите и някои заготовки, за да си помагате – като например да си сварите пилето от предния ден, за да ви е готово за супа и печено пиле, или да си омесите каймата и като се приберете от работа само да оформите кюфтетата и да ги изпечете, или да завиете сармички. В неделя си изпечете домашна Гранола (рецептата, за която ще откриете в новата ми книга) и така всяка сутрин ще имате готова здравословна закуска.

Често се оправдаваме с националната ни кухня, че не е достатъчно здравословна. Ти как мислиш, здравословна ли е българската кухня?

Определено не е от най-здравословните кухни. Мисля, че с такава могат да се похвалят само французите. Но това не ни пречи да подбираме храните, които предлагаме на нашето семейство. Например, когато поднасяме палачинки, нека те бъдат бананово-кокосови, а не традиционни с брашно.

Какво приготвяш най-често за своето семейство, кои са любимите ви семейни ястия?

Едни от най-често готвените ястия у дома са фаворитите на моите деца - голямо кюфте със заливка от яйца и кашкавал, пълнени чушки с кайма и доматен сос, гратен от тиквички и сирене, супа от червена леща с къри и кокосово мляко, печени патладжани с кайма и домати, печени риби (поне два пъти седмично) и тортелини.

торта

В блога можем да открием много рецепти от всички краища на света. Пътуваш ли често и коя е любимата ти кухня?

Много обичам да пътувам, доколкото служебните и лични ангажименти ми позволяват. Опитвам местните кухни и след това задължително експериментирам у дома. Пристрастна съм и най-много харесвам средиземноморската и арменска кухня.

В кулинарията, както във всяко нещо, има различни тенденции и моди. Влияеш ли се от това, с какво е модерно да се готви?

Интересувам се от новостите. Следя и всички кулинарни предавания и реалити формати. Чета чужди и български блогове и книги. Не харесвам крайностите и се старая да готвя и да се храним разнообразно.

Каква е тайната за перфектното ястие?

Перфектното ястие съдържа много различни подправки и вкусове, които се надграждат върху небцето ти и стъпка по стъпка изграждат един експлозивен вкус, който те кара да искаш още и още и да въздъхваш след всяка хапка. Именно това прави различни ресторантите с Мишлен звезди – изживяването, което храната ти носи.

Автор: Данна Панджарова
Снимки: личен архив

Още по темата:
  • 7 хитрини за приготвяне на здравословна храна 7 хитрини за приготвяне на здравословна храна
  • Кои са най-здравословните кухни в света Кои са най-здравословните кухни в света
  • Гозбите на бабите по света - Пета част Гозбите на бабите по света - Пета част
  • Вегетарианско месо или месо от зеленчуци - новото кулинарно чудо Вегетарианско месо или месо от зеленчуци - новото кулинарно чудо
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
39.95лв.

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС

СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
7.70лв.

СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

ФРИТЮРНИК С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ 7.4 л JOCCA
319.00лв.

ФРИТЮРНИК С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ 7.4 л JOCCA

НАТУРАБЛУМ МАНУКА МЕД MGO 216+ 500 г
88.10лв.

НАТУРАБЛУМ МАНУКА МЕД MGO 216+ 500 г

ИСТИНАТА ЗА ХРАНАТА - ТИМ СПЕКТЪР - ХЕРМЕС
22.95лв.

ИСТИНАТА ЗА ХРАНАТА - ТИМ СПЕКТЪР - ХЕРМЕС

НАТУРАБЛУМ МАНУКА МЕД MGO 322+ 250 г
108.10лв.

НАТУРАБЛУМ МАНУКА МЕД MGO 322+ 250 г

Коментари към Ани от Вкуснотека: Денят на децата започва с купа плодова салата с кисело мляко и тахан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ани от Вкуснотека: Денят на децата започва с купа плодова салата с кисело мляко и тахан
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 16:43
    Коментирайте "Ани от Вкуснотека: Денят на децата започва с купа плодова салата с кисело мляко и тахан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Личности в кухнята
  • "Какво ям в един ден“: Защо клиповете в TikTok могат да бъдат опасни
  • Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
  • Кактусова смокиня, Бодлива круша
  • Домат
  • Турта, Тагерис, Тагетес
  • Харитаки
  • Скоруша
  • Див лен, Камелина
  • Ванилия
  • Сладък картоф
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Здравословно ли е да се използват бамбукови чаши?

преди 1988 дни, 23 часа и 26 мин.

Всичко за разделно хранене - принципи, резултати, рецепти

преди 2345 дни, 5 часа и 46 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 6 дни, 53 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 17 часа и 35 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 20 дни, 26 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 7 часа и 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Погрешни схващания за здравословното хранене Погрешни схващания за здравословното хранене

Погрешни схващания за здравословното хранене

от 25 сеп 2024г. Прочети повече
Хранителна пирамида на принципите на здравословното хранене Хранителна пирамида на принципите на здравословното хранене

Хранителна пирамида на принципите на здравословното хранене

от 16 фев 2024г. Прочети повече
Проф. Феличе Яка: Глобалната хранителна система е водеща причина за ранна смърт при човека Проф. Феличе Яка: Глобалната хранителна система е водеща причина за ранна смърт при човека

Проф. Феличе Яка: Глобалната хранителна система е водеща причина за ранна смърт при човека

от 07 ное 2023г. Прочети повече
Защо е полезно да се яде диня Защо е полезно да се яде диня

Защо е полезно да се яде диня

от 23 юли 2023г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДАРОВИТА КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г

КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО

БЕТИНА БАРТИ СВЕЖА МЕНТА ЛОСИОН 500 мл

ЛЕТРОГРАТИС таблетки 2.5 мг * 28

НЕПРОЛИЗИН Gx2 ПРОТЕОЛИТИЧЕН ЕНЗИМЕН ГЕЛ 50 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Ревматоиден артрит

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:11:03

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:09:18

ФУНГОЛОН капсули 150 мг * 4 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:09:03

АЗАЛОНУМ таблетки 20 мг / 40 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:05:50

РУПАФИН перорален разтвор 1 мг / мл 120 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:05:29
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival