Кулинарен хороскоп - КОЗИРОГ
Козирогът е силен земен знак. Поведението на хората, родени под него се обяснява с влиянието на стихията Земя. По принцип Козирозите са практични, консервативни, сдържани и уверени в себе си. Не е учудващо, че те обичат обикновена, засищаща и вкусна храна, без излишни "украшения". Не е трудно да им се угоди: пържени картофи, супа, печено пиле - изобщо всичко, за което не са необходими много продукти и изисква добри кулинарни навици. Подобни обикновени изпипани ястия Козирогът ще оцени повече, отколкото нова модерна салата с 10 слоя продукти или супа от перки на акула. Добрият готвач, в представите на представителите на този знак, е този, който може бързо, вкусно и (по възможност нескъпо) да те нахрани. Кулинарните претенции, скъпите и редки продукти те предпочитат да оставят за празничната трапеза. За ежедневното хранене не губят много време и средства, достатъчно е яденето да бъде засищащо, да им дава сили и да не им причинява безпокойства.
Докато са млади, Козирозите не са много внимателни по отношение на храната, затова често се сблъскват със стомашни проблеми или други, свързани с храносмилането. Рано или късно това ги кара да се замислят какво ядат, да пробват няколко начина на хранене и да изберат най-подходящия за себе си. Ако ваш познат от тази зодия изведнъж стане вегетарианец, поддръжник на палео диета или премине към суровоядство, не търсете морално-етични причини за това, той по-скоро търси подходящия хранителен режим за организма си.
Повечето Козирози обичат месото и кореноплодните. Любимите им кулинарни техники са пърженето и печенето. В стремежа си към нови вкусове, те рискуват да се увлекат с мазнините и канцерогените, защото кулинарните им експерименти се свеждат до различни начини на пържене и печене. Хората от зодията прекаляват с грила, фритюрника, месните рула и запеканките. Разбира се, те са вкусни и засищащи, но всички, родени под знака на този земен знак, трябва да се хранят балансирано: редовно да ядат супи и салати, по-често да заменят месото с риба, пиле и зеленчуци. Трябва да помнят, че освен в месото, протеини се съдържат и в млечните продукти, бобовите растения, зърнените храни, зеленчуците и ядките. Фасулената супа, ечемичената каша, плато със сирена или зеленчуковото рагу могат да бъдат вкусни и засищащи, колкото и обичайните месни ястия.
На Козирозите горещо се препоръчва да сведат до минимум приема на прости въглехидрати: сладки храни, макаронени изделия, бял ориз и картофи. Като гарнитура или за лека вечеря може да консумират всякакви каши на фурна, зеленчукови салати. Също така е добре да избягват животинските мазнини и маргарините, които са задължителна съставна част на сладостите и полуфабрикатите. За радост, много от "купешките" продукти не са много вкусни за представителите на зодията, което е добре за здравето им. В краен случай (поради пестеливост или поради липса на време), Козирогът ще купи колбаси, консерви, кнедли, готови салати и др., но за нищо на света той няма да яде полуфабрикати ежедневно и доброволно. Напълно осъзнава, че не трябва да пести време и средства, когато става въпрос за собственото му здраве.
Най-добрият десерт за подвластниците на Земята са пресните плодове (и горските). Искрено ще се зарадват на десерт с извара и сушени плодове, палачинки или домашно сладко. Никога не подарявайте на Козирог купени торти, бонбони или сладолед - ще ги приеме като формалност. По-добре за подарък му изпечете обикновен домашен сладкиш или ябълков щрудел. Ако не сте уверени в кулинарните си умения, поканете го на скромно кафе.
По отношение на храненето Козирозите са егоистични, поради вродения си консерватизъм или поради необходимостта да следят какво ядат. Те няма да хапнат нещо, което не им харесва от вежливост или за да правят компания. Същото се отнася и за алкохола: без притеснение биха се отказали от тоста, ако коктейлът им се струва съмнителен. Говорейки за алкохола, трябва да споменем, че за хората от тази зодия, той не е за напиване, а за общуване. Затворените и прекалено сериозни Козирози често прибягват към алкохолните напитки, за да се покажат в целия си блясък. За тази цел избират строги класически напитки: сухо червено вино, отлежало уиски или коняк, тъмен ром. Най-добре е да не им предлагате сладки и пенливи вина, ликьори, текила и особено пъстри коктейли от рода на "Секс на плажа".
По отношение на безалкохолните напитки Козирозите предпочитат естествените такива. Изборът им се определя от състава, от ползата и свежестта, която дават. Никакви разтворими кафе и чай в пакетчета. По-добре да пият вода или домашен компот, когато нямат време. Разполагат ли с такова обаче, те ще го посветят на чаша прясносварени чай или кафе. Това са и двете напитки, които са единствената слабост на Козирозите. Готови са да отделят време и средства за тях: да купят красиви съдове, да опитат най-добрите видове, да се запознаят с най-новите начини на приготвяне. Когато ви покани на гости, представителят на този знак задължително с гордост ще ви предложи собствена специална напитка.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АСТРОЛОГИЯ И АСТРОПСИХОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ - СВЕТЛА БАЛТОВА - ХЕРМЕС
ОРИГИНАЛЕН КАНАДСКИ КЛЕНОВ СИРОП 375 мл L. B. MAPLE
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ НА ГОТВАЧА BJ633
ВИНОЦЕТИ ДОМАТЕН ОЦЕТ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Скоруша
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Сладък картоф
- Явор, Обикновен явор
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Дафиново дърво, Лаврово дърво
- Домат
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
Коментари към Кулинарен хороскоп - КОЗИРОГ