Горчичено пилешко с картофи и тиква

Необходими продукти:
- 3 картофа
- 150 грама прясна тиква
- 600 грама пилешки горни бутчета
- зехтин
- сол и черен пипер
- 4 супени лъжици горчица
- 1 супена лъжица синапени семена
- 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, прибавете към него горчицата, синапа и две супени лъжици зехтин. Потопете пилешкото в получения сос и изчакайте 30 минути.
През това време обелете и нарежете картофите на кръгчета, а тиквата на кубчета. Подредете ги в тава и подправете със зехтин, сол и черен пипер.
Подредете пилешкото между зеленчуците, добавете останалата марината и изпечете ястието във фурна на 190 градуса за 40 минути.
Разсипете порции, поднесете пилешкото топло, гарнирани с печените картофи и тиква. Поръсете с подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: brightside.me
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
Коментари към Горчичено пилешко с картофи и тиква