Горчичено пилешко с картофи и тиква

Необходими продукти:
- 3 картофа
- 150 грама прясна тиква
- 600 грама пилешки горни бутчета
- зехтин
- сол и черен пипер
- 4 супени лъжици горчица
- 1 супена лъжица синапени семена
- 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, прибавете към него горчицата, синапа и две супени лъжици зехтин. Потопете пилешкото в получения сос и изчакайте 30 минути.
През това време обелете и нарежете картофите на кръгчета, а тиквата на кубчета. Подредете ги в тава и подправете със зехтин, сол и черен пипер.
Подредете пилешкото между зеленчуците, добавете останалата марината и изпечете ястието във фурна на 190 градуса за 40 минути.
Разсипете порции, поднесете пилешкото топло, гарнирани с печените картофи и тиква. Поръсете с подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: brightside.me
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
Коментари към Горчичено пилешко с картофи и тиква