Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Говеждо филе на тиган с черен пипер и вино

Говеждо филе на тиган с черен пипер и вино

Говеждо филе на тиган с черен пипер и вино - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама говеждо филе, нарязано на кубчета
  • 2 чаени лъжички черен пипер на зърна
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 2 супени лъжици сос маринара
  • 2 супени лъжици картофено нишесте
  • 1 супена лъжица бяло сухо вино
  • 1 чаена лъжичка сусамово масло
  • 2 скилидки чесън, тънко нарязани
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета
  • 1 малка зелена чушка, нарязана на кубчета
  • 2 1/2 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

  • Сложете черния пипер в хаванче и го счукайте до груби парчета.
  • Сложете говеждото месо в голяма купа и добавете 3/4 от черния пипер.
  • Добавете соевия сос, виното, картофеното нишесте, сусамовото масло и соса маринара. Разбъркайте добре, за да се овкуси равномерно и го оставете да престои в маринатата минимум 15 минути.
  • Загрейте олиото в голям тиган на силен огън и изпържете говеждото филе. Останалата марината отделете настрана.
  • Пържете месото, докато покафенее равномерно от всички страни, разбърквайки с шпатула.
  • Добавете чесъна, чушките и лука и гответе още 2-3 минути.
  • Залейте с останалата марината, разбъркайте и след около 5 минути свалете тигана от котлона.
  • Разпределете говеждото филе в чинии и поръсете с останалия черен пипер.
  • Поднесете с гарнитура по желание.

Приятен апетит!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноХрани и ястияРецептиЗдравни съветиХранене при...БотаникаСнимкиЛайфстайлНовиниВидеоАлт. медицинаЕ-тата в хранитеСоциални грижиАнкетиПроизводителиИсторияНормативни актовеДиети