Говеждо филе на тиган с черен пипер и вино

Необходими продукти:
- 500 грама говеждо филе, нарязано на кубчета
- 2 чаени лъжички черен пипер на зърна
- 2 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици сос маринара
- 2 супени лъжици картофено нишесте
- 1 супена лъжица бяло сухо вино
- 1 чаена лъжичка сусамово масло
- 2 скилидки чесън, тънко нарязани
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 1 малка зелена чушка, нарязана на кубчета
- 2 1/2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
- Сложете черния пипер в хаванче и го счукайте до груби парчета.
- Сложете говеждото месо в голяма купа и добавете 3/4 от черния пипер.
- Добавете соевия сос, виното, картофеното нишесте, сусамовото масло и соса маринара. Разбъркайте добре, за да се овкуси равномерно и го оставете да престои в маринатата минимум 15 минути.
- Загрейте олиото в голям тиган на силен огън и изпържете говеждото филе. Останалата марината отделете настрана.
- Пържете месото, докато покафенее равномерно от всички страни, разбърквайки с шпатула.
- Добавете чесъна, чушките и лука и гответе още 2-3 минути.
- Залейте с останалата марината, разбъркайте и след около 5 минути свалете тигана от котлона.
- Разпределете говеждото филе в чинии и поръсете с останалия черен пипер.
- Поднесете с гарнитура по желание.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Яхния с телешко месо и грах
- Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
- Ризото с говеждо и червено вино
- Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино
- Азу по татарски
- Задушено месо със сини сливи
- Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
- Говеждо месо с бейби моркови и бира
- Зеленчуково рагу с месо
Коментари към Говеждо филе на тиган с черен пипер и вино