Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ризото с говеждо и червено вино

Ризото с говеждо и червено вино

от 11 дек 2014г.
Ризото с говеждо и червено вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 литра пилешки или месен бульон

60 милилитра зехтин

80 грама нарязан на ситно лук

1 - 2 моркова

500 грама говеждо филе, нарязано на кубчета (2,5 см страната)

650 грама ориз

250 милилитра сухо червено вино (със стайна температура)

2 супени лъжици масло

сол и прясно смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Налейте бульона в подходяща тенджера, нека заври на среден огън и намалете температурата до минимум.

Сгорещете зехтина в отделен съд, добавете лука, нарязаните моркови и задушете до омекване. След това сложете месото и нека се приготвя, докато покафенее от всички страни. Прехвърлете в купа и се заемете с ориза.

Изсипете го в същия съд, в който запържихте говеждото, и приготвяйте в продължение на 3 минути при непрекъснато разбъркване, докато всяко зрънце поеме мазнината и стане прозрачно. Налейте виното и оставете да се приготвя, като бъркате постоянно, до поемане на всичката течност.

Добавяйте по 1 черпак от врящия бульон, бъркайте и изчаквайте бульонът да се поеме от ориза, преди да налеете следващия.

Оставете около 60 милилитра за най-накрая.

20 минути, след като оризът омекне, прибавете месото. Нека всичко се приготвя около 1 - 2 минути, като разбърквате периодично.

Свалете от котлона, прибавете маслото и последния бульон. Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете веднага.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Ризото със сьомга, грах и фенел Ризото със сьомга, грах и фенел
  • Ризото с морски дарове и пармезан Ризото с морски дарове и пармезан
  • Ризото с джоджен и лек сос Ризото с джоджен и лек сос
  • Ризото с ябълки и кашкавал Ризото с ябълки и кашкавал
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
48.00лв. / 24.54 €

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
68.00лв. / 34.77 €

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
49.95лв. / 25.54 €

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300

Коментари към Ризото с говеждо и червено вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ризото с говеждо и червено вино
    www.framar.bg 
    на 09 November 2025 в 05:18
    Коментирайте "Ризото с говеждо и червено вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Ризото със сьомга, грах и фенел
  • Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
  • Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
  • Говеждо виме
  • Ризото с кюфтенца, домати и спанак
  • Ризото с морски дарове и пармезан
  • Мексикански ориз с домати, чесън и магданоз
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
  • Зелено ризото с песто и грах
  • Яхния с телешко месо и грах
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътищаЕшерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболяванияИзлагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяванеСпасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване

Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване

от 07 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 8 дни, 18 часа и 15 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 18 дни, 14 часа и 28 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АКТЕЛСАР ДУО таблетки 80 мг/5 мг * 28 ТЕВА

ВЛИВАКТИВ Ag ПРЕВРЪЗКА С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И СРЕБРО, ТЪНКА 10 х 10 см * 1

ВИТАЛЕРС L-ЦИТРУЛИН прах 500 г

БЕВИМ таблетки 10 мг * 28

ТИНКТУРА АНТИСТРЕС 100 мл ДР. БИОМАСТЕР

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:22

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:06

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: Алекс от 07 ное 2025г. в 16:56:44

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:53:57

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: Зора Иванова от 07 ное 2025г. в 16:50:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival