Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ризото с говеждо и червено вино

Ризото с говеждо и червено вино

от 11 дек 2014г.
Ризото с говеждо и червено вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 литра пилешки или месен бульон

60 милилитра зехтин

80 грама нарязан на ситно лук

1 - 2 моркова

500 грама говеждо филе, нарязано на кубчета (2,5 см страната)

650 грама ориз

250 милилитра сухо червено вино (със стайна температура)

2 супени лъжици масло

сол и прясно смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Налейте бульона в подходяща тенджера, нека заври на среден огън и намалете температурата до минимум.

Сгорещете зехтина в отделен съд, добавете лука, нарязаните моркови и задушете до омекване. След това сложете месото и нека се приготвя, докато покафенее от всички страни. Прехвърлете в купа и се заемете с ориза.

Изсипете го в същия съд, в който запържихте говеждото, и приготвяйте в продължение на 3 минути при непрекъснато разбъркване, докато всяко зрънце поеме мазнината и стане прозрачно. Налейте виното и оставете да се приготвя, като бъркате постоянно, до поемане на всичката течност.

Добавяйте по 1 черпак от врящия бульон, бъркайте и изчаквайте бульонът да се поеме от ориза, преди да налеете следващия.

Оставете около 60 милилитра за най-накрая.

20 минути, след като оризът омекне, прибавете месото. Нека всичко се приготвя около 1 - 2 минути, като разбърквате периодично.

Свалете от котлона, прибавете маслото и последния бульон. Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете веднага.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Ризото с морски дарове и пармезан Ризото с морски дарове и пармезан
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Ризото с киноа и печурки Ризото с киноа и печурки
  • Доматено ризото с наденица Доматено ризото с наденица
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
48.00лв. / 24.54€

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
68.00лв. / 34.77€

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
49.95лв. / 25.54€

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300

Коментари към Ризото с говеждо и червено вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ризото с говеждо и червено вино
    www.framar.bg 
    на 24 December 2025 в 17:07
    Коментирайте "Ризото с говеждо и червено вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
  • Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
  • Говеждо виме
  • Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
  • Ризото с морски дарове и пармезан
  • Задушено месо със сини сливи
  • Mаринован фланк стек с вино и мисо
  • Ориз с карфиол и лешници на фурна
  • Ризото с миди, бяло вино и пармезан
  • Гъбено ризото с чесън и пармезан
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Възстановяване след безкръвна операция на простатаВъзстановяване след безкръвна операция на простата

Възстановяване след безкръвна операция на простата

от 24 дек 2025г.Прочети повече
Бактерия от червата на японска дървесна жаба убива тумориБактерия от червата на японска дървесна жаба убива тумори

Бактерия от червата на японска дървесна жаба убива тумори

от 23 дек 2025г.Прочети повече
Медицинските постижения през 2025 г., които ще спасят милиони животиМедицинските постижения през 2025 г., които ще спасят милиони животи

Медицинските постижения през 2025 г., които ще спасят милиони животи

от 23 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 14 дни, 4 часа и 7 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 54 дни, 6 часа и 3 мин.
Всички

АНКЕТА

Оставяте ли децата сами у дома?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

КУИК КАЛМ ГЪМИ АШВАГАНДА + L-ТЕАНИН желирани таблетки * 10 NATURE'S WAY

ТОКОМИН СУПРА БИО капсули * 60 HEALTHY ORIGINS

ЕНЕРГОКАПС PURE NACRE + HQPC (СЕДЕФ ОТ ПЕРЛЕНА СТРИДА) капсули * 30

ХЕРБАЛКАН АИ10ХЕРБ тинктура 50 мл

ИНСУЛАТАРД ПЕН 300 IU 3 мл. * 5

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

S55.1 Травма на радиалната артерия на ниво предмишница

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 дек 2025г. в 16:32:27

ВИБРОЦИЛ спрей 15 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 дек 2025г. в 16:28:26

МЕТИЛПРЕДНИЗОЛОН ампули 40 мг * 10 СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 дек 2025г. в 16:27:56

БОРНА КИСЕЛИНА /АЦИДУМ БОРИКУМ/ 100 г ХИМАКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 дек 2025г. в 16:24:35

ДУСПАТАЛИН капсули 200 мг * 30 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 дек 2025г. в 16:17:26
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival