Ризото с говеждо и червено вино
Необходими продукти:
2 литра пилешки или месен бульон
60 милилитра зехтин
80 грама нарязан на ситно лук
1 - 2 моркова
500 грама говеждо филе, нарязано на кубчета (2,5 см страната)
650 грама ориз
250 милилитра сухо червено вино (със стайна температура)
2 супени лъжици масло
сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Налейте бульона в подходяща тенджера, нека заври на среден огън и намалете температурата до минимум.
Сгорещете зехтина в отделен съд, добавете лука, нарязаните моркови и задушете до омекване. След това сложете месото и нека се приготвя, докато покафенее от всички страни. Прехвърлете в купа и се заемете с ориза.
Изсипете го в същия съд, в който запържихте говеждото, и приготвяйте в продължение на 3 минути при непрекъснато разбъркване, докато всяко зрънце поеме мазнината и стане прозрачно. Налейте виното и оставете да се приготвя, като бъркате постоянно, до поемане на всичката течност.
Добавяйте по 1 черпак от врящия бульон, бъркайте и изчаквайте бульонът да се поеме от ориза, преди да налеете следващия.
Оставете около 60 милилитра за най-накрая.
20 минути, след като оризът омекне, прибавете месото. Нека всичко се приготвя около 1 - 2 минути, като разбърквате периодично.
Свалете от котлона, прибавете маслото и последния бульон. Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
- Говеждо виме
- Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Задушено месо със сини сливи
- Mаринован фланк стек с вино и мисо
- Ориз с карфиол и лешници на фурна
- Ризото с миди, бяло вино и пармезан
- Гъбено ризото с чесън и пармезан
Коментари към Ризото с говеждо и червено вино