Говежди кюфтета в сметанов сос
Необходими продукти:
500 грама говежда кайма
100 грама бял хляб
2 яйца
1 глава лук
4 супени лъжици сметана
2 супени лъжици настърган кашкавал
2 супени лъжици накълцан магданоз
1 супена лъжица нишесте
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, добавете го към каймата. След това чукнете яйцата, сложете хляба (накиснат в прясно мляко и отцеден), настъргания кашкавал, магданоза, сол и пипер. Оформете кръгли кюфтета и ги сложете в тенджера с вряща подсолена вода. Варете в продължение на 5 минути, след като изплуват на повърхността.
Смесете нишестето и сметаната, налейте водата, в която са се варили кюфтетата (тя трябва да е леко охладена). Сложете соса на котлона, за да заври. След това залейте кюфтетата с него и поднесете.
Ако предпочитате, поднесете кюфтенцата с доматен сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говеждо виме
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
- Печени кюфтета от субпродукти в було
- Задушено говеждо с лук и червено вино
- Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
- Индийски зеленчукови хапки
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
Коментари към Говежди кюфтета в сметанов сос