Глазирани пилешки бутчета на тиган
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета, само долната част
- 1 чаена чаша вода
- 1/2 чаена чаша балсамов оцет
- 1/3 чаена чаша соев сос
- 2 1/2 супени лъжици кафява захар
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 2 чаени лъжички джинджифил на прах
- 1 чаена лъжичка червен пипер на люспи
За поръсване:
- зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте голям тиган на силен огън и смесете всички съставки в него, включително джинджифила и червения пипер.
- Когато сосът заври, намалете силата на котлона и оставете пилето да къкри около 20-25 минути, като обръщате бутчета периодично. Не покривайте тигана с капак.
- След като течността намалее и придобие лепкава консистенция, изключете котлона.
- Глазирайте бутчетата със соса и ги поднесете топли, поръсени със зелен лук и гарнирани с ориз и задушени зеленчуци.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с ориз и боб
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
Коментари към Глазирани пилешки бутчета на тиган