Вкусен и полезен хляб от лимец и семена на Нора Връбчева
Нора е йога учител, последовател на Аюрведа и експерт по индийска вегетарианска кухня. Помолихме я за здравословна вечеря, а ни даде рецепта за шарена леща със зеленчуци и семена, към която да добавим този вкусен хляб:
"За хляба рецептата ми е много проста, правя го с брашно от лимец, всякакви други семена, които имам слагам като кимион, тиквено, ленено, сусамово, каквото ви харесва, а може и подправки, шипка сол, щипка захар и супена лъжица хлебна сода. Важно е да омесим всичките сухи съставки добре. И оттук давам 2 варианта:
1. Единият: вегански - само с газирана вода за замесване (до постигане на консистенцията на гъста смес за кекс). Изпечете в намаслена, набрашнена тавичка и печете за около 30 мин. на умерена фурна, с каквато разполагате.
2. А другият: половин чаша мляко (може прясно, може и кисело) смесваме с половин чаша олио и разбиваме, за да се хомогенизират. С получената млечно — мазна смес замесваме тестото до постигане на консистенция като гъста смес за кекс и изпичаме в намаслена и набрашнена тавичка на умерен огън."
Яде се с удоволствие!
Снимка: bg.vessysday.com
Повече за Нора Връбчева и аюрведичната кухня научете ТУК >>>
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН БИОХЕРБА С ЛИМЕЦ 60 гр.
ФЛЕЙКС ОТ ЛИМЕЦ 250 г ЗЕМЕЛА
ЛИМЕЦ ЕДНОЗЪРНЕСТ 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Вкусен и полезен хляб от лимец и семена на Нора Връбчева