Лимец с кокос и манго
Необходими продукти:
- 1 консерва от 400 грама кокосово мляко (нискомаслено)
- 1 чаена чаша сметана
- 3/4 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици кафява захар
- щипка сол
- 1 чаена чаша суров лимец
- 1/4 чаена чаша настърган кокос
- 1 манго, обелено и нарязано
- кокосово масло
Начин на приготвяне:
Комбинирайте кокосовото мляко, сметаната, водата, кафявата захар и солта в малка касерола. След като заври, прибавете лимеца, поставете капак и намалете температурата на капака. Оставете на слаб огън да къкри 35 минути, докато течността се абсорбира, а лимецът свари. Разбърквайте от време на време.
Намазнете леко тиган и запържете кокоса за 5 минути, докато стане златист.
Сервирайте лимеца с кокосови стърготини и резени манго. Поднесете с допълнително сметана, ако желаете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН БИОХЕРБА С ЛИМЕЦ 60 гр.
ФЛЕЙКС ОТ ЛИМЕЦ 250 г ЗЕМЕЛА
ЛИМЕЦ ЕДНОЗЪРНЕСТ 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Полезни свойства на лимеца
- Използвайте брашно от лимец за 3 здравословни ползи
- Салата с лимец, нахут и зеленчуци
- Лимец, Калпаджа, Спелта
- Гарнитура от лимец с ягоди, домати, песто и моцарела
- Каша от лимец със зеленчуци
- Вместо хляб си направете кълнове от лимец или ръж
- Пица с лимецов блат, гъби и песто от босилек
- Хляб от лимец със закваска и ленено семе
- Салата с лимец, червено цвекло и ябълка
Коментари към Лимец с кокос и манго