Вишнево клауфти с пудра захар

Необходими продукти:
600 грама вишни без костилки
30 грама разтопено масло
4 яйца
240 милилитра прясно мляко
100 грама брашно
1/4 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица бадемов екстракт
1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса. Подмажете с масло форма с диаметър 26 сантиметра и поръсете дъното й със захар (около 2 супени лъжици). Разпределете вишните в съда и се заемете с направата на тестото.
Останалата захар разбийте с яйцата и солта. Прибавете брашното, разбъркайте, налейте прясното мляко, двата екстракта и смесете. След това сложете разтопеното масло и отново разбъркайте.
Получената смес разпределете върху вишните и изпечете десерта в загрятата фурна за около 40-45 минути, докато повърхността придобие златистокафяв цвят.
Когато се охлади малко, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №3 200 г ЗДРАВНИЦА
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ АРОМАТНИ СОЛИ ЗА ВАНА С ВИШНА И ФРЕНСКО ГРОЗДЕ 600 гр.
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
НовБИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ ПО РЕЦЕПТА НА ПРОФ. ЛАМБРЕВ филтър * 20
КИСЕЛА ЧЕРЕША капсули 1200 мг * 90 NATURE'S WAY
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Японска вишна, Сакура
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Вишна
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
Коментари към Вишнево клауфти с пудра захар