Вишнева пита с бадеми
Необходими продукти:
400 грама вишни без костилки
200 - 250 грама брашно
180 грама масло
150 грама захар
4 яйца
малко сода, изгасена в оцет или лимонов сок
смлени бадеми
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Размразете вишните, ако са замразени, ако използвате плодове от компот - отцедете ги от течността.
Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно, разбивайки след всяко. Сложете изгасената сода, солта, брашното и замесете тесто. Поставете го в подходящ съд, оформяйки "ограда" по края му от тестото. Разпределете вишните по повърхността и изпечете във фурната в продължение на час (готовността проверете по стандартния начин - с помощта на клечка за зъби). Готовата пита поръсете със смлени изпечени бадеми. Преди да поднесете, може да поръсите с пудра захар, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
СУОНСЪН КУРКУМА, БОСВЕЛИЯ И ВИШНА ФУЛ СПЕКТРУМ капсули * 60 SW1592
ПРОМОБИОХЕРБА ВИШНА + МЕД капсули * 100
НовЕКСТРАКТ ОТ ВИШНИ ОТ СОРТ МОНТМОРЕНСИ капсули * 30 HOLLAND & BARRETT
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ ПО РЕЦЕПТА НА ПРОФ. ЛАМБРЕВ филтър * 20
СУОНСЪН ВИШНА ЕКСТРАКТ капсули 465 мг * 60 SWH112
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Тутманик
- Японска вишна, Сакура
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
Коментари към Вишнева пита с бадеми