Веган целувки с плънка от киви и ананас
Необходими продукти:
190 милилитара течността от консерва нахут
1/2 чаена лъжица крем тартар
125 грама пудра захар
1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
400 грама кокосово кисело мляко или соево
1 супена лъжица кленов сироп или агаве
4 броя маракуя - разрязана и извадена вътрешността
4 кивита, обелени и нарязани на тънки парченца
2 портокала, обелени от ципата и нарязани
200 грама ситно нарязан ананас
2 супени лъжици настърган кокос
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 130 градуса.
Застелете с хартия две тави.
С миксер разбийте течността от нахута за 10 минути, докато се удвои и се получи бяла кремообразна смес. Добавете крема тартар и пудрата захар, лъжица по лъжица, докато се получи смес подобна на тази за целувки. Прибавете ванилията и разбъркайте за последна 1 минута.
Сложете по 2 големи супени лъжици от сместа на купчини в тавите, като с помощта на лъжица оформите от тях диск с диаметър около 9 сантиметра. По същия начин оформете цялото количество смес - трябва да получите общо 8 диска.
Печете в продължение на 2 часа, без да отваряте фурната. След това изключете и оставете за час. Накрая извадете целувките от фурната. Оставете ги да изстинат напълно. Не се притеснявайте, ако се напукат или свият, плодовата гарнитура ще ги покрие изцяло.
Комбинирайте кленовия сироп с млякото и сложете по 1 чаена лъжица от млечния крем върху целувките. Отгоре разпределете плодовете и поръсете накрая с кокос. Сервирайте незабавно, за да не са омекнали целувките.
realfood.tesco.com
Коментари към Веган целувки с плънка от киви и ананас