Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Варен телешки дроб в марината от лук и горчица

Варен телешки дроб в марината от лук и горчица

Варен телешки дроб в марината от лук и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама телешки черен дроб
  • 2 глави стар лук
  • 75 милилитра олио
  • 1 супена лъжица (без връх) горчица
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер (или на вкус)
  • 1-2 супени лъжици оцет
  • захар и сол на вкус
  • зелен лук за украса
  • сварени картофи за гарнитура


Начин на приготвяне:

Измийте дроба, отстранете всички ненужни ципи и жили от него и сварете за 40-50 минути в подсолена вода. Ако използвате говежди субпродукт, може да го оставите да престои за няколко часа в прясно мляко.

Когато дробът се свари, извадете го от бульона, за да се охлажда, а през това време направете маринатата.

Налейте в подходящ съд олиото и оцета, добавете горчицата, черен пипер, захар и сол на вкус, разбъркайте до еднородност.

Лука нарежете на полукръгчета, изсипете го в соса, разбъркайте и изчакайте 10-15 минути.

Междувременно нарежете черния дроб на тънки парчета (като листенца - колкото по-тънки са, толкова по-добре ще се мариноват). Сложете ги в маринатата, разбъркайте, за да се покрият с нея и поставете за 2-3 часа (или най-добре за една нощ) в хладилника.

Сервирайте ястието с гарнитура от сварени картофи, украсете с нарязани пера зелен лук.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...