Варен телешки дроб в марината от лук и горчица
Необходими продукти:
- 500 грама телешки черен дроб
- 2 глави стар лук
- 75 милилитра олио
- 1 супена лъжица (без връх) горчица
- 1/2 чаена лъжица черен пипер (или на вкус)
- 1-2 супени лъжици оцет
- захар и сол на вкус
- зелен лук за украса
- сварени картофи за гарнитура
Начин на приготвяне:
Измийте дроба, отстранете всички ненужни ципи и жили от него и сварете за 40-50 минути в подсолена вода. Ако използвате говежди субпродукт, може да го оставите да престои за няколко часа в прясно мляко.
Когато дробът се свари, извадете го от бульона, за да се охлажда, а през това време направете маринатата.
Налейте в подходящ съд олиото и оцета, добавете горчицата, черен пипер, захар и сол на вкус, разбъркайте до еднородност.
Лука нарежете на полукръгчета, изсипете го в соса, разбъркайте и изчакайте 10-15 минути.
Междувременно нарежете черния дроб на тънки парчета (като листенца - колкото по-тънки са, толкова по-добре ще се мариноват). Сложете ги в маринатата, разбъркайте, за да се покрият с нея и поставете за 2-3 часа (или най-добре за една нощ) в хладилника.
Сервирайте ястието с гарнитура от сварени картофи, украсете с нарязани пера зелен лук.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Свински черен дроб в було (пържен)
- Говежди черен дроб
- Телешки черен дроб с лук и коняк
- Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук
- Салата от черен дроб на треска с маслини
- Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Паниран свински дроб с лук в масло
- Предястие от черен дроб на треска с рулца от раци, яйца и кашкавал
Коментари към Варен телешки дроб в марината от лук и горчица