Бял боб с пушен колбас, праз и чесън

Необходими продукти:
- 400 грама сварен или консервиран бял боб
- 1-2 сладки червени чушки
- парченца пушен колбас
- 1 чаена лъжица сладък червен пипер
- 2 средни глави лук
- малко праз (част от 1 стрък)
- 8-10 чери домата
- 2 скилидки чесън
- щипка кориандър
Начин на приготвяне:
Лука, праза и чесъна, накълцайте ги ситно. Пушения колбас нарежете на произволни неголеми парчета, а чушката (предварително почистена от семената) - на малки кубчета.
Сгорещете олио и в него изпържете на бавен огън праза, лука, чесъна и парченцата колбас. Щом лукът се зачерви, свалете съда от котлона, добавете червения пипер и отново върнете на огъня. Сложете доматите (ако са мънички, може да използвате цели и необелени), чушката и оставете сместа да се задушава 5 минути. Ако доматите са кисели, може да добавите 1-2 щипки захар.
Накрая сложете боба, кориандъра, сол и гответе ястието на бавен огън още 5-10 минути.
Поднесете го с пресен хляб, резен лимон и зелени подправки по желание.
Да ви е вкусно!
Източник: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с пилешко месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Запечен боб с наденица и чесън
- Боб с доматено пюре и чесън
- Бобена разядка със сметана, чесън и розмарин
- Боб с наденица и кисело зеле
- Печен боб с лук
- Задушен бял боб с наденица и чесън
- Яхния с черен боб и гъби
Коментари към Бял боб с пушен колбас, праз и чесън