Бял боб с кайма, гъби и шунка

Необходими продукти:
- 250 грама сух бял боб
- 350 грама кайма смес
- 50-75 грама шунка (може пушена)
- 150 грама печурки
- 2 глави стар лук
- 2 скилидки чесън
- 2 средни домата
- 1 червена сладка чушка
- 1 люта чушка
- 2 супени лъжци кетчуп
- 125 милилитра бульон
- подправки
Начин на приготвяне:
Сварете боба до готовност.
Шунката и лука нарежете, чесъна накълцайте ситно, гъбите измийте и разрежете на 6-8 части. Обелете доматите, нарежете ги на кубчета, сладката чушката на малки ивици, а лютата - накълцайте ситно.
Сгорещете няколко супени лъжици олио в тиган и изсипете в него шунката и гъбите, изпържете ги. Добавете лука, чесъна и каймата, пържете още 5 минути и тогава сложете доматите, чушките, бульона и кетчупа. Подправете на вкус.
Затворете тигана с капак и оставете сместа да се задушава на слаб огън в продължение на 20 минути. Тогава изсипете сварения боб в нея и нека ястието се задушава още 10 минути.
Накрая поръсете със пресни зелени подправки и може да сервирате.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Боб с пилешко месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Запечен боб с наденица и чесън
- Боб с доматено пюре и чесън
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Бобена разядка със сметана, чесън и розмарин
- Боб с наденица и кисело зеле
- Яхния с черен боб и гъби
- Пилешка супа с боб и картофи
- Салата от тиквички, боб и аншоа
Коментари към Бял боб с кайма, гъби и шунка