Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Бял боб с кайма, гъби и шунка

Бял боб с кайма, гъби и шунка

Бял боб с кайма, гъби и шунка - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама сух бял боб
  • 350 грама кайма смес
  • 50-75 грама шунка (може пушена)
  • 150 грама печурки
  • 2 глави стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 средни домата
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 люта чушка
  • 2 супени лъжци кетчуп
  • 125 милилитра бульон
  • подправки


Начин на приготвяне:

Сварете боба до готовност.

Шунката и лука нарежете, чесъна накълцайте ситно, гъбите измийте и разрежете на 6-8 части. Обелете доматите, нарежете ги на кубчета, сладката чушката на малки ивици, а лютата - накълцайте ситно.

Сгорещете няколко супени лъжици олио в тиган и изсипете в него шунката и гъбите, изпържете ги. Добавете лука, чесъна и каймата, пържете още 5 минути и тогава сложете доматите, чушките, бульона и кетчупа. Подправете на вкус.

Затворете тигана с капак и оставете сместа да се задушава на слаб огън в продължение на 20 минути. Тогава изсипете сварения боб в нея и нека ястието се задушава още 10 минути.

Накрая поръсете със пресни зелени подправки и може да сервирате.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл