Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена

Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена

Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена - изображение

Необходими продукти:

  • готово тесто за пица
  • 250 грама печурки
  • 250 грама броколи
  • 2 скилидки чесън
  • 200 грама моцарела
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 2,5 супени лъжици краве масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • сол
  • прясно смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете печурките и скилидките чесън на тънки парчета, броколите разделете на съцветия.

Разтопете 1 супена лъжица масло в тиган и в него пържете чесъна и гъбите в продължение на 7 минути. След това прибавете броколите, налейте малко вода, затворете с капак и гответе 3 минути. Подправете с прясно смлян черен пипер и подсолете на вкус.

Останалото масло разтопете в друг съд, изсипете в него брашното и пържете 2 минути, бъркайки. След това на порции налейте млякото, като разбърквате след всяка. Подсолете и варете до сгъстяване (3-4 минути). Тогава свалете съда от котлона, добавете половината от моцарелата и пармезана в соса и бъркайте, докато сирената се разтопят.

Сгорещете фурната на 210 градуса. Разпределете блат от тестото в тава, сложете във фурната за 5 минути, след което нанесете соса по повърхността, като оставите по около сантиметър по краищата без покритие.

Разпределете броколите и гъбите, поръсете ги останалите количества моцарела и пармезан и върнете пицата във фурната за 15-20 минути.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиИсторияХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаНовиниДиетиХранене при...ЛайфстайлСнимкиБотаника